UUSIMMAT

Valkyria Chroniclesin taru päättyi lännessä

12.10.2011 10:02 Miikka Lehtonen

Muistan vielä lämpimästi alkuperäsien Valkyria Chroniclesin. Todella hehkeää grafiikkaa, erinomaisen toimivaa strategiaa ja japanilaisen vinksahtanutta vaihtoehto-maailmansotaa tarjoillut strategiapeli on yhä PS3:n suosikkipelejäni. Mutta jatko-osaa en edes pelannut. Eikä tainnut pelata moni muukaan, sillä peli floppasi sen verran hyvin, että sarja kaatui siihen.

Näin siis lännessä. Japanissahan Valkyria Chronicles III julkaistiin jo aikaa sitten hyvien arvostelujen ja kelvollisten myyntien tukemana. Pelisarjan länsimaiset fanit odottelivat omaa versiotaan, mutta odottelut voi lopettaa: Valkyria Chronicles III:a ei lännessä nähdä.

Segan edustajat kertoivat suorasanaisesti, että kyse oli taloudellisesta päätöksestä. Lännessä PSP:n pelejä ei yleisesti osta juuri kukaan, ja Valkyria Chronicles II putosi samaan sudenkuoppaan. Pelin myynnit olivat surkeita, eikä Sega halua ottaa enää riskiä lokalisoimalla kolmatta osaa.

Ongelmasta olisi helppo syyttää piratismia, mutta itse syyttäisin pikemminkin alustavalintaa. PlayStation 3:lla peli oli kaunis kuin karkki ja suurella telkkarilla kiva pelata. PSP:n ruudulla kaunis grafiikka muuttui sahalaitaiseksi räpellykseksi, enkä ainakaan itse jaksa roikkua kädet telovan ergonomiaihmeen kyljessä kiinni tuntikausia, mitä Valkyria Chroniclesin pelaaminen vaatisi.

Lähde: 1Up

Lue myös

Domen arvosteluviikko 40/2011: Crimson Alliance, Deus Ex DLC, Dream Trigger 3D, Experience 112 ja FIFA 12

Domen ennakossa Battlefield 3:n yksinpeli

Forza Motorsport 4 -haastattelussa kerrotaan autopelin kehittämisen ja mallintamisen saloja

Leisure Suit Larry entistä tevämpänä