UUSIMMAT

Valve ryttäsi CS:GO-vedonlyöntisaitit, ainakin yksi yrittää laillista comebackiä

04.08.2016 16:45 | Jukka O. Kauppinen

Counter-Strike: Global Offensive -pelin ympärillä pyöritetään hyvinkin aktiivista vedonlyöntitoimintaa, hämmentävän suurilla summilla. Tai pyöritettiin.

Valve näet tarttui hämärän rajamailla toimivien vedonlyöntipalvelujen toimintaan sen jälkeen, kun kasa tubettajia  kärähti niin lahjusten vastaanotosta kuin vedonlyöntisaittien kavalasta mainostamisesta. Törkein tempaus oli eräs kaksikko, joka kehui mukamas sattumalta löytämäänsä vedonlyöntipalvelua ja kätevästi unohti mainita, että he itse asiassa omistavat kyseisen sivuston.

Lahjonta- ja huijauskäryjen aiheuttaman kohun tuloksena Valve pamautti cease & desist -kirjeet yli parillekymmenelle vedonlyöntipalvelulle. Heti perään striimauspalvelu Twitch bannasi kaikki Steam-palvelun kautta toimivat vedonlyöntipalvelut.

CSGO Lounge -vedonlyöntipalvelu hakeutuukin bannien tuloksena uusille, laillisemmille urille. Palvelu hakee parhaillaan virallista vedonlyöntilisenssiä, jonka myötä se voisi pyörittää laillisia vedonlyöntipalveluja.

Samalla firma voi laajentaa toimintaansa ja operoida eSports-vedonlyöntejä laajemmallakin skaalalla, myös oikealla rahalla eikä vain CS-peliroinalla.

Laillisemmille ja hyvin pyöritetyille palveluille banniaalto voikin olla jopa eräänlainen kannustin. Jos ei muuten, niin virallisen vedonlyöntilisenssin hankkivilla toimijoilla ei ole ainakaan enää niin montaa kilpailijaa.

Counter-Strike-vedonlyöntibisneksessä pyöritettiin vuonna 2015 arvioidusti noin 2,3 miljardin (!) dollarin liikevaihtoa.

Lisätietoja: Dear Community of csgolounge and dota2lounge

Counter-Strike Global Offensive
Kaikki jutut aiheesta