Valven Orange Box PC/Xbox-versiot lokakuussa, PS3 hitusen myöhemmin

07.09.2007 13:55 | Jukka O. Kauppinen

Valven odotettu megakokoelma Orange Box on jo melkein nurkan takana, ainakin PC- ja Xbox 360 –pelaajille. PS3-versiota joudutaan kuitenkin odottamaan hitusen pidempään. Viive ei kuitenkaan ole paha, vain pari kolme viikkoa, ja syykin on aivan ymmärrettävä. Suurimman shokin tosin aiheuttaa vaporware-rintaman kuninkaisiin kuuluneen Team Fortress 2:n saapuminen.

Valven Doug Lombardi näet totesi, ettei PS3-kokoelman pieni viivästyminen johdu PS3:sta saati kehitysongelmista. Syy on yksinkertaisesti se, että pelien PC- ja 360-versiot ovat Valven itsensä käsialaa, PS3-versiota sen sijaan tekee Atlantin toisella puolella oleva EA:n brittistudio. Välimatka lisää pakostakin hieman viivettä pelikehitykseen.

Lombardi kertoi myös, että Orange Boxin pelit näyttävät ja tuntuvat hyvältä myös PS3:lla. Kaikki pelin versiot ovat identtisiä toiminnallisuudeltaan ja pyörivät omilla alustoillaan yhtä sulavasti, toisin kuin vaikkapa viime aikoina hiuksia revityttäneet EA:n urheilupelit.

Entä mikä Orange Box siis ylipäätään on? Kyseessä on Valven pelien ystäville räjäyttävä kokoelma, joka sisältää Half-Life 2:n, ensimmäisen ja toisen episodin, Portalin sekä Team Fortress 2:n.

Näistä Half-Life 2 Episode 2, Portal ja Team Fortress ovat upouusia julkaisuja, joista erityisesti Team Fortress 2:ta on odotettu kieli pitkällä, kuutamolla ulvoen jo viime vuosituhannelta. Kuten voit itsekin todeta lukaisemalla artikkelin Team Fortress 2: Brotherhood of Arms. Jepjep, eDomessa kerrottiin Team Fortress 2:sta jo 12.12.1999.

The Orange Boxin PC/360-versiot julkaistaan Suomessa 12.10.2007, joskin pelikauppojen listoilla väitetään julkaisun tapahtuvan 18.10. PS3-laatikko saapuu sen pari, kolme viikkoa myöhemmin. PC-versio maksaa siinä 45 euroa, Xbox 360/PS3-versio kuutisenkymppiä.

Historian havinaa

Tähän väliin on pakko lainata eDomen vanhoja Team Fortress 2 –uutisia:

(04.05.1999) Team Fortress 2:sta Brotherhood of Arms –

Team Fortress 2:n julkaisija Sierra on nimennyt pelille lisänimen, joten se on nyt muotoa Team Fortress 2: Brotherhood of Arms. Sierra aikoo muuten esitellä Team Fortress 2:n E3-messuilla ensi viikolla.

(05.05.1999) Puheviestintä Team Fortress 2:een

Uusin tieto kertoo että Team Fortress 2: Brotherhood of Armsiin ollaan lisäämässä sisäänrakennettua puheviestintä mahdollisuutta. Sen avulla mikrofonin omistavat pelaajat voivat keskustella keskenään pelin aikana.

(21.05.1999) Kuva Team Fortress 2:sta

Tässä on uusi kuva Valven näillä näkymin vasta jouluksi ilmestyvästä Team Fortress 2:sta. Kuvassa medic syöttää ammuksia toisen pelaajan käyttämälle konekiväärille, mikä mahdollistaa suuremman tulinopeuden.

(09.06.1999) E3-messujen parhaat

Paras toimintapeli:

1. Team Fortress 2 (PC) – Valve/Sierra Studios

2. Giants: Citizen Kabuto (PC) – Planet Moon/Interplay

(16.06.1999) Team Fortress 2:n viralliset sivut avattu

Sierra Studios on avannut Team Fortress 2: Brotherhood of Armsin viralliset sivut osoitteessa www.sierrastudios.com/games/teamfortress. Sivut eivät valitettavasti tarjoa mitään kovinkaan uutta tai mielenkíintoista tietoa pelistä. Yksi uusi kuva sieltä sentään löytyi.

 (17.09.1999) Team Fortress 2 vasta vuonna 2000

Ikuisuusprojektin puolelle venynyt Team Fortress 2 ei sitten valmistu vielä tänäkään vuonna. Sierran uusimman ilmoituksen mukaan peli julkaistaan ”ensi vuonna”, mikä siis pahimmassa tapauksessa voi tarkoittaa vaikka vuoden 2000 joulua.

(08.11.1999) Team Fortress 2 hyödyntää GeForcea

Half-Life.orgissa julkaistussa Team Fortress 2 haastattelussa Robin Walker tulee paljastaneeksi, että Team Fortress 2:een on suunnitteilla täysi tuki GeForce 256:n ominaisuuksille, kuten Transform & Lightningilleja Cube Enviroment Mappingille. Transform & Lightning tuleekin tarpeeseen, sillä Team Fortress 2:n pelihahmot tulevat olemaan ennennäkemättömän yksityiskohtaisia – ja raskaita. 

 (25.07.2000) Team Fortress 2 ensi talvena?

Valve Softwaren jo pienen ikuisuuden ajan työstämä Team Fortress 2: Brotherhood of Arms alkaa ilmeisesti vihdoinkin olemaan kehityksensä loppusuoralla. Vaikka Valve Software ei sitä itse myönnä eikä kiellä, julkaisijana toimiva Sierra on epävirallisesti vahvistanut jakeluketjuille pelin julkaisuajankohdan ajoittuvan vuoden 2001 ensimmäiselle neljännekselle.

Eli kyllä sen ilmestyminen on jo melkoinen merkki lopunaikojen lähestymisestä…

Lisätietoja

Kustakin uutuuspelistä löydät lisätietoja seuraavasti:

Half-Life 2: Episode Two

Team Fortress 2

Portal

Lue lisää eDomesta

Gabe Newell: DirectX 10 vain Vistalle hirvittävä virhe

Half-Life 2: Episode 2 räjäyttää pankin

Half-Life 2: Episode Two siirtyi jälleen

Portal – pelimaailman seuraava mullistus?

Team Fortress 2: Brotherhood of Arms (PC)

Valven The Black Box peruutettu

Eniten kiinnostaa...

Vastaus Vastanneiden osuus tällä hetkellä
Half-Life 2: Episode Two
0%
Team Fortress 2
0%
Portal
0%
Half-Life 2/Episode One
0%

Siirry takaisin kyselyyn

Muropaketin uusimmat