Valven sulkema Turtle Rock heräsi henkiin

18.04.2010 11:15 | Jouni Mäki-Panula

Valven ostama, assimiloima ja lopulta sulkema Turtle Rock Studios on heräämässä jälleen henkiin. Turtle Rock on perustettu uudelleen ja henkilöstön rekrytointi on vauhdissa. Hanketta johtaa Michael Booth, joka toimi alkuperäisenkin Turtle Rockin toimitusjohtajana.

Valve osti Counter-Strike-käännöksillään ja -laajennuksillaan tunnetuksi tulleen Turtle Rock Studiosin alkuvuodesta 2008. Los Angelesin lähellä majaillut studio nimettiin uudelleen Valve Southiksi ja sen kehittämä Left 4 Dead julkaistiin marraskuussa 2008.

Left 4 Deadin jälkeen Valve tarjosi Southin henkilökunnalle töitä päätoimipisteessään Seattlessa, ja suurin osa suostui muuttamaan. Lopulta Valve South ja Turtle Rock Studios katosivat kokonaan.

Suurta draamaa ruletin taustalta ei kuitenkaan löydy. Turtle Rockin elvyttänyt Booth on läheisissä väleissä Valven kanssa, eikä entistä nimeä varmasti olisi edes saanut käyttöön ilman Valven hyväksyntää.

Jokseenkin hämmentävästi Turtle Rock on jo julkaissut ensimmäisen teoksensa: iPhonelle tehdyn autonsäätötyökalun. Siis… Mitä?

Lisätietoja: http://www.turtlerockstudios.com

Lue myös

Alan Wake -ensikosketus: eDome tuo valoa pimeyteen

Ennakko: Monster Hunter Tri (Wii)

Olemme fanipoikia – sen näkee peukuistakin

Pelialan käsittämättömän uskomattoman mutkaiset kiemurat

Muropaketin uusimmat