Verkkolentämistä toisen maailmansodan taivailla

25.06.2008 13:03 | Jukka O. Kauppinen

Nettiseikkailu- ja WoW-hypettämisen keskellä kannattaa muistaa, että maailmalla on muitakin nettipelejä. Esimerkiksi verkkolentosimulaattoreita. Verkkopelimaailman veteraanit WarBirds ja Aces High kiitävät edelleen vahvoina sinitaivaillaan.

Todennäköisesti maailman vanhin yhä pyörivä kaupallinen verkkopeli WarBirds sai taannoin ison päivityksen, joka toi peliin muun muassa kymmenen uutta lentokonetta, päälle 50 maalausta sekä tuen Matroxin TripleHead2Go-näyttölaajennukselle. Pelaajaraportit kertovat, että myös lentomalleja on rukattu urakalla, tällä kertaa positiiviseen suuntaan.

WarBirds 2008:aa onkin odoteltu, sillä verkkolentosimulaattori ei ollut päivittynyt kunnolla pitkiin, pitkiin aikoihin.

Samaan aikaan toisaalla…

WarBirdsin pahin kilpailija Aces High II lentää omalla suunnallaan kovaa vauhtia. Siinä missä WarBirds sai kerralla yhden ison päivityksen, Aces High II on kehittynyt pikkuaskelin tasaisesti. Päivityksiä on tullut välillä jopa useampi kuukaudessa. Niinpä pelin parista löytääkin joka ilta satoja virtuaalilentäjiä lentämässä yhdessä – ja toisiaan vastaan.

Aces High II:ssa voi lentää Karjalan taivailla, ajassa jolloin ne olivat vielä osa Suomea…

Eikä pidä unohtaa myöskään raskaan sarjan verkkosotasimulaatio World War II Onlinea, jonka parissa soditaan edelleen niin ilmassa, maassa kuin merelläkin. Kuuleman mukaan viimeaikaiset päivitykset ovat nostaneet grafiikan luistavuutta tuntuvasti.

Kaikki yllämainitut ovat kuukausimaksullisia internetissä lennettäviä massiivimoninpelejä. Ei siis muuta kuin lähtövalmiuteen ja kohti taivaita.

Pelien kotisivut: Aces High II –  WarBirds 2008World War II Online

Lisätietoja: Virtuaalilentäjät ryverkkolentosimulaattorien kuvaukset

Lue lisää eDomesta

BioShock syntyi sarjasta mokailuja

Cyber Snipa Stinger – oikeasti tosikova pelihiiri

Fable 2 -haastattelussa peliguru Peter Molyneux

Sony upottaa miljardeja PS3:n edullisempaan hinnoitteluun

The Bourne Conspiracy (PS3, 360)

Vakoilusatelliitit valokuvaajan tähtäimessä

Pelaatko massiivimoninpelejä

Katso tilanne vastaamatta