UUSIMMAT

Video: Tällainen on maailman typerin ja täysin tarpeeton minipelikonsoli

16.11.2018 10:38 | Teemu Purhonen | 1

Monista suosituista pelikonsoleista on viime aikoina julkaistu pienoisversioita. Esimerkiksi Nintendon NES- ja SNES-konsoleista on miniversiot, samoin kuin Sonyn PlayStationista. Nyt on keksitty, että myös PC-pelaajat ansaitsevat oman pienen retropelikoneen.

Unit-e Technologies on saanut todellisen älynväläyksen, sillä se haluaa tuoda markkinoille miniversion PC-tietokoneesta, jonka sisältä löytyy kasa retropelejä. Aiemmin esimerkiksi Nintendo ja Sony ovat julkaisseet omista klassikkopelikoneista pienoisversiot, joissa on valmiiksi asennettuna pelejä.

Myös suositusta Commodore 64 -tietokoneesta on ilmestynyt pienoisversio. THEC64 sisältää 64 ilotikulla pelattavaa peliä, ja sen ulkokuori on näppäimistöä myöten autenttisen näköinen.

PC Classic puolestaan on kämmenelle mahtuva pieni tietokone Rasberry Pin malliin, ja sen sisuksista tulee löytymään ainakin 30 peliä – jotka ovat parhaillaan ladattavissa ja pelattavissa oikeastaan millaisella tahansa tietokoneella. Se tullee maksamaan noin 90 euroa, vinkkaa Techraptor-julkaisu.

Minitietokoneesta löytyvistä peleistä ei ole hiiskuttu, mutta mitä ilmeisimmin ne ovat 1980- ja 1990-luvuilta tuttuja DOS-pelejä, jos lisenssiasiat saadaan kuntoon. Suunnitelmien mukaan konsoli tukee ohjaimia, ja sen mukana saattaa tulla esimerkiksi pienosversiot näppäimistöstä ja hiirestä.

Projekti halutaan toteuttaa lähikuukausina käynnistyvän joukkorahoituksen voimin.

Keskustelu

En oikein ymmärrä toimittajan tarvetta pilkata toisten yritteliäisyyttä. Voihan tämä tuote menestyäkin..

Muropaketin uusimmat