UUSIMMAT

Viikon peli Sniper Elite 5 viskaa pelaajan ottamaan mittaa natseista kiikarikiväärin takaa

27.05.2022 09:00 Muropaketin toimitus

Sniper Elite 5 tuo Rebellion-studion suositun toimintahiiviskelyn ensimmäistä kertaa myös uuden sukupolven alustoille.

Viikon merkittävin pelijulkaisu on kiistatta Rebellion Developmentsin kehittämä Sniper Elite 5. Juuri useille alustoille julkaistu peli on saanut positiivisen vastaanoton pelimedialta, ja se jatkaa suosittua pelisarjaa, jonka pelejä on myyty yli 20 miljoonaa kappaletta.

Sniper Elite 5:n keskiarvo on Metacriticissä 77-84 alustasta riippuen, ja parhaat arviot on saanut pelin PC-versio.

”Tasaisen viihdyttävä pelisarja pistää uuden vaihteen silmään ja tarjoaa todellisen peligenrensä helmen”, hehkuttaa esimerkiksi Eurogamerin arvio.

”Sniper Elite 5:llä on muutamia heikkouksia, kuten kliseinen tarina, vanhentuneet grafiikat ja muutamia bugeja. Mutta kokonaisuutena se on mainio peli, jonka pelattavuudessa riittää vaihtelua ja runsaasti sisältöä”, kirjoittaa puolestaan saksalainen PC Games (englannista käännettynä).

Sniper Elite 5 heittää pelaajan jälleen liittoutuneiden sniperin Karl Fairburnen saappaisiin, kun hänet lähetetään vuonna 1944 Pariisiin pysäyttämään natsien projektia koodinimellä Kraken. Peli sisältää tarinallisen kampanjan, jonka voi pelata yhteistyössä kaverin kanssa, ja halutessaan peliin voi päästää myös kilpailevan pelaajan Invasion-ominaisuuden avulla. Lisäksi tarjolla on muun muassa neljän pelaajan Survival-moodi.

Sniper Elite 5 on saatavilla PC:lle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series X/S:lle. Muropaketin arvio pelistä ilmestyy lähiaikoina.