Watch Dogs. Kuuntele. Tarkkaile. Räjäytä. Vakoile. Pakene. Tuhoa.

22.05.2014 09:00 | Jukka O. Kauppinen

JOK ja Watch Dogs – ensikoskettelua kolmannen osan verran. Olkaa hyvät!

Ja se on ahdistavaa. Tai sitten pirun jännää. Siitä tuli yllättävällä tavalla mieleen Dark Souls. Toiset pelaajat tunkeutuvat SINUN peliisi aivan samalla tavalla, mutta siinä missä Dark Soulseissa toiset tulevat aiheuttamaan tuhoa ja kaaosta, Watchissa he tunkeutuvat sinun yksityisyyteesi. He tonkivat tietojasi ja varastavat datasi.

Siellä sinä porhallat ihan kaikessa rauhassa, vaanit jotakuta kohdetta tai mesoat. Sitten tuleekin varoitus: TUNKEILIJA TASKUSSASI!

Joku toinen ihmispelaaja, jossain päin maailmaa, on liittynyt sinun peliisi ja murtautuu nyt kännykkäsi suojausten läpi. Tästä alkaa hauska ja jännittävä hippaleikki. Tunkeilija on jossain lähelläsi. Hänen on pysyttävä tietyn etäisyyden päässä, varsin lähellä, että langaton tunkeutuminen onnistuu. Se antaa sinulla mahdollisuuden löytää hyökkääjä.

Hyökkääjä piileskelee ja yrittää olla huomaamaton. Sulaudu ihmisvirtaan. Sinä havainnoit ympäristöä. Kuka ympärilläolijoista käyttäytyy eri tavoin, epäilyttävästi? Jos pääset tarpeeksi lähelle hyökkääjää, niin tämä paljastuu.

Lopputulos tuntui muutamassa testipelissä oikein kivalta. Toisten seikkailuissa vieraileminen ei ole niin pahantahtoista ja ilkeää kuin Dark Soulseissa, mutta eri tavalla häiritsevää. Oikein hyvin eläytyessäni se tuntui yksityisyyden loukkaukselta. Samalla mietin, että mitä jos joku tunkeutuisi minun omaan luuriini ja kaivaisi sieltä kaiken datan?

Lue koko juttu: Watch Dogs –ensikosketus: tietoverkkovakoilua ja räjähdyksiä [osa 3]

Lisää aiheesta

Watch Dogs –ensikosketus: digitaalinen hiekkalaatikko [osa 1]

Aiden Pearce käyttää taitavasti hyväkseen osaamistaan, jonka avulla hän voi uida digitaalisten verkkojen uumenissa ja vaikuttaa ympäristöönsä.

Watch Dogs –ensikosketus: kuin Chicagossa konsanaan [osa 2]

Kaikki on dataa. Sinä, minä, sinun digitaalinen avatarisi ja minä tiedän kaiken, mikä on dataa. Minä tulen ja luen sinut tietämättäsi.

Watch Dogs –haastattelu – hakkeriräiskintää tulevaisuuden Chicagossa 

”Pelin idea tuli nykypäivän teknologiasta ja siitä kuinka käytämme puhelinta jokapäiväisessä elämässämme. ”

Muropaketin uusimmat