Uusimmat

Wii U -kehittäjä puhuu Wii U:n laitteistorajoituksista

21.09.2012 17:00 Miikka Lehtonen

Wii U:n tehoista on puhuttu paljon. Onko niitä? Onko niitä enemmän kuin nykyisen sukupolven konsoleilla? Vai peräti vähemmän? Nyt Wii U:n julkaisupeliä kehittävä mies on ottanut kantaa tilanteeseen ja kertoo, että rajoituksia on. Mutta myös vahvuuksia.

Tecmon piikkiin Warriors Orochi 3 Hyper -peliä kehittävä miekkonen istahti Eurogamerin toimittajien haastateltavaksi puhelemaan Wii U:lle kehittämisen realiteeteista. Warriors Orochi -sarjahan on samaa maata kuin Dynasty Warriors, eli ruudulla on yhtä aikaa varovasti arvioituna noin 580 miljardia pelihahmoa. Ja tämä on aiheuttanut tiimille jonkin verran päänvaivaa.

”Yksi Wii U:n heikkouksista PlayStation 3:een ja Xbox 360:een verrattuna on sen keskusprosessori, joka on vähän heikompi. Joten Warriors-sarjan peleissä, joissa ruudulla on yhtä aikaa paljon vihollisia, ruudunpäivitysnopeus kärsii hieman”, Akihiro Suzuki selitti. ”Sen kanssa pärjäämisessä on riittänyt haastetta.”

Mutta on laitteessa vahvuuksiakin. Selvästi muita konsoleita modernimpi näytönohjain ja enemmän keskusmuistia. Ne lupaavat perinteisesti hyvää grafiikkaa silmälläpitäen. Niin nytkin.

”Laitteelle kehittäminen oli haaste, samaten kuin pelin saaminen valmiiksi laitteen julkaisupäivään mennessä. Mutta visuaalisesta näkökulmasta, kiitos Wii U:n suorituskyvyn, tiesimme, että peli tulisi näyttämään paljon paremmalta kuin PlayStation 3:n ja Xbox 360:n pelit. On ihan selvää, että Wii U pystyy parempaan grafiikkaan kuin muut konsolit, joten haasteemme oli myös tehdä sitä. Ja onnistuimme siinä.”

Työtä riittää yhä, sillä tiettävästi Tokyo Game Show -tapahtumassa pelattavana ollut Warriors Orochi 3 Hyperin demo pyöri vähän nihkeästi, mutta Suzuki ei ole huolestunut. ”Jos kokeilette demoa, huomaatte, että se ei pyöri yhtä hyvin kuin PlayStation 3 -versio. Mutta hoidamme kyllä homman”, hän lupasi.

Suzukin väitteiden paikkansapitävyyttä voi arvioida trailerin avulla.

 

Lähde: Eurogamer

Lue myös

Level 5 duunaa käsittämättömän näköistä roolipeliä

Dragon’s Dogma saa lisäosan ja ilmaista DLC:tä! Bileet pystyyn!

Indiehelmi FTL on ”eräs pelivuoden 2012 iloisimmista yllätyksistä.”

Unityllä voi kohta tehdä myös Wii U -pelejä