World of Tanks -julkaisija herättää Master of Orionin henkiin

10.06.2015 11:30 | Juho Anttila

Vuoropohjainen Master of Orion on varsinainen strategiapeliklassikko. Avaruusseikkailu sai aikanaan kaksikin jatko-osaa ennen katoamistaan pelikartalta. Tauko ei tosin ollut kovin suuri yllätys, sillä erehdyttävästi taulukkolaskentaohjelman pelaamiselta tuntunut Master of Orion III oli jo melkoisen kuiva pelikokemus.

Viimeksi pelisarja pompsahti otsikoihin, kun World of Tanksista tuttu Wargaming osti pelisarjan oikeudet Atarin konkurssipesästä vuonna 2013. Brändiä ei olla jätetty makaamaan pöytälaatikkoon, vaan firma aikoo oikeasti polkaista sarjan käyntiin uudelleen.

Varsinaisen kehitystyön tekee argentiinalainen NGD Studios. Lisäksi mukaan on värvätty avainhenkilöitä alkuperäisen Master of Orionin kehitystiimistä. Tekijät lupaavat tuttua ja perinteille uskollista pelattavaa tuotuna teknisesti nykypeleiltä edellytetylle tasolle. Tähän mennessä kuulostaa lupaavalta, joskin on pakko myöntää, että vähemmän tunnettu NGD Studios on tässä yhtälössä vielä täysin tuntematon muuttuja. Toivottavasti porukka on haasteen tasalla ja uusi Master of Orion nousee edeltäjiensä edellyttämälle tasolle.

Lisätietoja: http://eu.wargaming.net/

 

Lisää aiheesta

Master of Orion, Total Annihilation ja Star Control löysivät uudet, yllättävät kodit

Wargaming.Net löi hynttyyt yhteen mobiilikehittäjän kanssa

Varaslähtö – World of Warships

Keskustelu

MOO2’sen pahvipaketin 90-luvulla ostaneena ja kaikki GOG-versiotkin hankkineena pelkään pahinta. MOO3 oli uskomatonta kuraa, aiheuttaa vieläkin Todella pahoja värinöitä…
(kommentoin itsekin muiden ohessa MOO3’n kehitystä aikanaan kehittäjille foorumeillaan, ei mennyt jakeluun ja tuloshan oli mitä oli. Pahin virhe taisi olla tehdä siitä clickfest eikä puhdas vuoropohjainen MOO2-tyyliin?) Pelaan orig. MOO2’stakin (GOG/DosBox-versiona) edelleen useamman kerran vuodessa.

Wargaming tekee tietysti bisnestä, joten tuloksena lienee jonkinlainen sekoitus app-hankintoja ja itse peliä. Siis jos vain saavat aikaan jonkinlaisen Oikean MOO-henkisen tuotteen. Aikamoisen ihmeen saavat tehdä jos saavat yhdistettyä Uskomattoman hyvän 4×4-pelin ja mikromaksut.
Itse ostaisin grafiikaltaan 2010-lukuisen version MOO2’stakin, muttei Wargaming maksanut pelkästä MOO-brändistä…

Moo-kakkosta pelaa edelleen. Se vaan on paras. Endless Space on jees, galciv on jees, moni on ihan jees, mutta vain Moo:ssa on toimiva diplomatia.

3D avaruusräiskintä, jossa voi rahalla ostaa uusia aluksia?
Master of Orion 2 kääntyilee haudassaan…

No toivottavasti tulee jotain tolkullista. Edellinen Orion lämmittely oli valitettavasti kuraa…

Muropaketin uusimmat