UUSIMMAT

PlayStation-pelaajat voivat taas hengittää – Call of Duty ei muutu Xbox-yksinoikeudeksi ainakaan toistaiseksi

21.01.2022 07:00 Muropaketin toimitus

Xbox-pomo Phil Spencer on vahvistanut kunnioittavansa Activision Blizzardin nykyisiä sopimuksia.

Spencer kirjoitti twiitissään käyneensä tällä viikolla keskusteluja Sonyn johdon kanssa ja vahvistaneen, että yhtiö aikoo kunnioittaa kaikkia nykyisiä Activision Blizzardin ja Sonyn välisiä sopimuksia sekä pitää Call of Dutyn PlayStationilla. Hän lisäsi vielä, että Sony on tärkeä osa pelialaa ja että suhde heihin on Microsoftille tärkeää.

Twiitissä huomioitavaa on tosin sanamuodot, joissa mainitaan nimenomaan nykyiset sopimukset. Toisin sanoen näiden loputtua Activision Blizzardin omistamien pelien tai pelisarjojen tuominen PlayStationille ei ole enää niin varmaa, mutta ennen kuin nämä päättyvät, PS-pelaajien ei tarvitse olla huolissaan.

Mielenkiintoisesti Spencer mainitsee lisäksi ainoastaan PlayStationin myydyimpiin räiskintöihin lukeutuvan Call of Dutyn, joten kaikki muut Activision Blizzardin nimikkeet jäävät tämän twiitin ulkopuolelle.

Lupaus ei myöskään estä periaatteessa sitä, että Call of Duty: Warzone jatkaisi PlayStationilla entiselleen, mutta seuraavat uudet Call of Duty -pelit jäisivät Xbox-konsoliyksinoikeuksiksi. Toistaiseksi Call of Dutya fanittavat PlayStation-pelaajat voivat kuitenkin huokaista helpotuksesta.