UUSIMMAT

PlayStation Plus tarjosi vuonna 2017 enemmän ja uudempia pelejä kuin Games with Gold

04.12.2017 15:02 | Muropaketin toimitus

PlayStationin ilmaispelipalvelu tarjosi vuoden 2017 aikana enemmän sisältöä kuin Xboxin kilpaileva ohjelma.

Polygon on julkaissut analyysit vuoden aikana PlayStation Plussalle ja Xboxin Games with Goldille julkaistuista ilmaispeleistä. Vaikka tuloksia ei voi täysin suoraan vertailla, tarjottiin Sonyn konsoleille kaikkiaan enemmän pelejä kuin Xboxille.

Polygonin mukaan PlayStation Plussassa julkaistiin vuoden aikana 74 peliä, kun taas Games with Gold -kampanja tarjosi 48 peliä. Pleikkaripelien yhteenlaskettu hinta sillä hetkellä kun ne saapuivat palveluun oli noin 1082€, kun taas Xboxilla vastaava luku on vain vajaat 866€.

Puhtaasti lukemien perusteella PlayStation Plus näyttäisi tarjoavan enemmän vastinetta rahoille, mutta vertailu ei ole aivan näin yksinkertaista. PS Plussassa julkaistaan pelejä kolmelle alustalle, PS4:lle, PS3:lle ja Vitalle, kun taas Xboxin kampanjassa kaikki pelit, myös Xbox 360:lle alunperin julkaistut, toimivat Xbox Onella.

Selkein ero eri kampanjoiden ilmaispeleissä näkyy pelien iässä. PlayStation Plussalla julkaistiin keskimäärin 2,3 vuotta vanhoja pelejä, kun taas Xboxilla tarjotut pelit olivat keskimäärin peräti 4,4-vuotiaita.

Polygonin artikkeleista (linkit yllä) löydät täydelliset listat tarjotuista peleistä, sekä kummankin kampanjan pelien keskimääräiset Metacritic-arvosanat.