UUSIMMAT

PlayStation Store sen tietää: PlayStation 5:n taaksepäin yhteensopivuudesta varmistui yksityiskohtia

30.09.2020 18:29 | Muropaketin toimitus

PlayStation Storen lähdekoodista on löytynyt yksityiskohtia siitä, kuinka PlayStation 5:n taaksepäin yhteensopivuus toimii.

PlayStation 5:llä voi pelata monia PlayStation 4 -pelejä, ja Sony on aiemmin kertonut, että PlayStation 5:n julkaisun yhteydessä pelaajille tulee tarjolle noin sata PS4-peliä, jotka ovat yhteensopivia uudelle konsolille. Ajan myötä pelien lukumäärä kasvaa, sillä PlayStation 5 tukee tuhansia PlayStation 4 -julkaisuja.

PlayStation 5:llä ei onnistu PS4:ää vanhempien Sonyn konsoleiden julkaisujen pelaaminen, sillä tällaisen ominaisuuden kehittämiseen ei Sonyn mukaan ole resursseja. PlayStation Storen lähdekoodista on löytynyt varmistus siitä, miten taaksepäin yhteensopivuus toimii. Lähdekoodin mukaan PlayStation 5 kertoo pelaajalle siitä, onko vanhoissa peleissä tarjolla uuden konsolin tarjoamia parannuksia, eli toimiiko PS5:n boost mode -ominaisuus vai ei. Ominaisuus parantelee muun muassa pelien ulkonäköä, ja se toimii myös tiettyjen PSVR-pelien kanssa.

Näiden lisäksi varmistui esimerkiksi se, että tarjolle tuleva party chat -ominaisuus päästää sekä PlayStation 4:n ja PlayStation 5:n käyttäjät keskustelemaan toistensa kanssa. Lisäksi PlayStation 5:lle voi ladata pelejä PlayStation Storen nettisivujen kanssa, aivan kuten PlayStation 4:llä.

Vaikka tiedot tulevat PlayStation Storesta, ei Sony ole vielä kommentoinut asiaa. Tietovuodosta kertoo Comicbook-sivusto.

Muropaketin uusimmat