UUSIMMAT

PlayStation-studioissa kävi massakato – useat veteraanit lähteneet studioilta toisaalle

04.12.2020 11:34 | Muropaketin toimitus

SIE Worldwide Studiosit ovat menettäneet liudan pelialan veteraaneja, kun useat heistä ovat ilmoittaneet lähteneensä muihin hommiin.

Yksi heistä on muun muassa Silent Hillin luoja Keiichiro Toyama, joka on päättänyt 20-vuotisen uransa PlayStationin alaisuudessa. Hänen kanssaan studioista ovat lähteneet myös The Last Guardianin ja Puppeteerin parissa työskennellyt Kazunobu Sato sekä Gravity Rushin pääkehittäjä Junya Okura muutamien muiden kollegoiden kanssa.

Kolmikko paljasti perustaneensa uuden Bokeh Game Studion ja julkaisi aiheesta uuden videon, jossa he muistelevat heidän historiaansa arvostettuina pelikehittäjinä ja tulevaa siirtymäänsä indie-kehittäjiksi. Toistaiseksi studiolla ei ole vielä julkistaa seuraavaa projektia, joskin videolla nähdään joitain konseptitaiteita tulevista mahdollisuuksista.

Japanilaisveteraanien lisäksi PlayStation Bend Studio on menettänyt puolestaan Days Gone -ohjaaja Jeff Rossin, joka kertoi Twitter-tilillään kokeilevansa seuraavaksi jotain uutta. Samassa yhteydessä myös pelin käsikirjoittaja John Garvin paljasti omalla tilillään, ettei hän ole ollut studion leivissä enää vuoteen, vaan keskittyy jatkossa omiin henkilökohtaisiin projekteihinsa. Gavin työskenteli alalla yli 20 vuotta ja oli mukana kehittämässä muun muassa Syphon Filteria.