Rainbow Six: Siegen uusi bannijärjestelmä keskittyy rasistiseen ja homofobiseen kielenkäyttöön

06.03.2018 12:02 Muropaketin toimitus

Rainbow Six: Siegen kehittäjät kamppailevat pelaajakunnan myrkyllistä käyttäytymistä vastaan uudella järjestelmällä.

Kuten lähes kaikki verkkopelien pelaajat ovat joutuneet kokemaan, löytyy etenkin kilpailullisista peleistä rutkasti ikävää peliseuraa, joka ei vaivaudu miettimään, mitä suustaan päästää. Hiljattain Suomessa tehdyn selvityksen mukaan valtaosa esimerkiksi Counter-Strike: Global Offensiven (2012) ja Overwatchin (2016) pelaajista kohtaa peleissä häirintää ja nimittelyä.

Nyt suositun verkkoräiskintä Rainbow Six: Siegen (2015) kehittäjät pyrkivät puuttumaan entistä tiukemmin pelaajien törkypuheisiin. Kuten Eurogamer kertoo, tullaan pelin bannijärjestelmää uudistamaan tällä viikolla siten, että se ottaa entistä hanakammin huomioon rasistiset ja homofobiset haukkumasanat, sekä vihapuheen.

Järjestelmä on ilmeisesti automatisoitu, mutta se toimii rinnakkain perinteisen pelaajien raportointijärjestelmän ohella. Ubisoft valvoo, kuinka usein pelaajat rikkovat pelin käyttöehtoja, ja bannipäätöksiä tehdään tapauskohtaisesti. Rangaistukset vaihtelevat kahden päivän väliaikaisesta bannista aina lopulliseen pelikieltoon.

Rainbow Six: Siegen Code of Conduct -ohjeet kieltävät esimerkiksi minkä tahansa kielenkäytön, joka on laitonta, vaarallista, uhkaavaa, vihamielistä, rasistista, seksististä, eettisesti loukkaavaa tai häiriköinniksi luokiteltavaa.

Rainbow Six: Siegessä käynnistyy tänään Outbreak-pelitapahtuma, joka jatkuu 3. huhtikuuta asti. Lisätietoja löytyy pelin viralliselta sivustolta.