Uusimmat

Red Dead Redemption 2 oli viime vuoden suurin hittipeli – näin se on sijoittunut historian myydyimpien pelien listalle

17.09.2019 15:00 Muropaketin toimitus

Red Dead Redemption 2 on noussut myyntiluvuissa jo tasapeliin Grand Theft Auto IV:n kanssa, ja tulevaisuudessa sen voi ennustaa kipuavan aina vain ylemmäs.

Viime syksynä ilmestynyt Red Dead Redemption 2 julkaistiin sellaisella pöhinällä, jollaista on harvoin pelimaailmassa nähty. Nyt kun pöly on jo hieman laskeutunut, on hyvä tarkastella, kuinka korkealle Rockstar Gamesin odotettu hittipeli nousikaan kaikkien aikojen myydyimpien pelien listalla.

Tällä hetkellä peli on Wikipedian mukaan historian 24. myydyin digitaalinen peli, ja samalla uusin peli 50:n myydyimmän joukossa. Sen myyntiluvuiksi on ilmoitettu 25 miljoonaa kappaletta, mikä tarkoittaa, että peli on tämänhetkisten tietojen mukaan tasoissa Rockstarin aiemman pelin, Grand Theft Auto IV:n (2008) kanssa.

Red Deadin voisi kuitenkin ennustaa kipuavan vielä huomattavasti korkeammalle listalla. Ensinnäkin, peli on ollut saatavilla vasta alle vuoden, eikä sitä vielä ole kaupattu todella tuntuvilla alennuksilla. Toiseksikin, peli on julkaistu vasta PS4:lle ja Xbox Onelle, ja huhuttu PC-julkaisu myisi varmasti miljoonia kappaleita lisää.

Myydyimpien pelien listalla kilpailu on myös hyvin tiukkaa alle 30 miljoonaa myyneiden pelien keskuudessa, ja muutamankin miljoonan lisämyynnillä voi nousta kerralla useita sijoja ylemmäs. Lisäksi Red Dead Onlinea tuetaan jatkuvasti uudella sisällöllä, ja siitä voisi ennustaa GTA Onlinea seuraillen pitkäikäistä verkkopeliä. Tämä auttaisi tietenkin peliä käymään jatkossakin hyvin kaupaksi.

Rockstarin peleistä menestynein on tietysti GTA V 110 miljoonan myyntiluvuilla, ja niitä Red Dead Redemption 2 tuskin voi tavoittaa. Toisena seuraava GTA San Andreas (2004) sen sijaan on vain hieman RDR 2:ta ylempänä 27,5 miljoonan myynneillä, ja sen länkkäripeli tuleekin todennäköisesti vielä ohittamaan.