Reilussa kolmessa vuodessa koodaamaan oppineen indiekehittäjän kauhuseikkailu nähdään myös seuraavalla konsolisukupolvella

14.08.2020 15:30 | Muropaketin toimitus

Kauhupeli Darqin kehittäjä Unfold Games oppi aikanaan koodaamaan kolmessa ja puolessa vuodessa. Vuosi sitten PC:lle ilmestynyt esikoisjulkaisu kääntyy nyt myös konsoleille. 

Fysiikkapohjaista ongelmanratkaisua ja tasoloikkaa tarjoava Darq muistuttaa kovasti Playdeadin Limboa. Siinä Lloyd tarjoaa olevansa jumissa painajaisessa, jossa tämä kykenee kontrolloimaan fysiikan lakeja.

Kehittäjä kertoi alkuperäisen seikkailun julkaisun yhteydessä, että Darq on ohjelmoitu C#-ohjelmointikielellä Unity-pelimoottorille. Ohjelmoimaan kehittäjä oppi C#:n virallisesta manuaalista, kun taas animaatioon ja mallinnukseen apua löytyi YouTubesta. Yhteensä oppiminen ja kehitys kesti noin 10 000 tuntia, joka tarkoittaa kolmelle ja puolelle vuodelle jaettuna noin kahdeksaa tuntia päivässä.

Nyt Darq ja peliä sittemmin täydentäneet kaksi lisäosaa, The Crypt ja The Tower, kootaan yhdeksi Darq: Complete Editioniksi, joka julkaistaan sekä PlayStation 5:lle että Xbox Series X:lle. Sen lisäksi paketti nähdään myös PlayStation 4:llä, Xbox Onella ja Nintendo Switchillä.