Sony-johtaja kertoo PS4:n elinkaaren päättyvän ja vihjailee myös tulevasta

22.05.2018 10:35 | Muropaketin toimitus

Sonyn johto on esittänyt ennusteen, että PlayStation 4:n elinkaari on tulossa loppuunsa. Yhtiön kommentit antavat myös vihjeen PlayStation 5:n julkaisuajankohdasta.

PlayStation-konsoleiden tulevaisuudesta on saatu vihiä Sonyn tuoreessa yhtiöstrategiakokouksessa. PlayStation-johtaja John Kodera on GameSpotin mukaan todennut suoraan, että PlayStation 4 on saapumassa elinkaarensa loppuun.

Koderan mukaan yhtiö odottaakin nyt hardware-myynnin tuottojen laskevan, mutta PlayStation Plussan ja Sonyn muiden tilauspalveluiden odotetaan korvaavan tappioita jatkuvien tilausmaksujen kautta. Yhtiö pyrkiikin jatkossa nostamaan PS Plus -tilaajien määrää. Vielä ei tiedetä, kuinka Sony aikoo tässä onnistua, mutta parhaassa tapauksessa tämä voisi tarkoittaa lisää bonuksia PS Plus -jäsenille.

Kodera antoi myös yllättävän vihjeen Sonyn lähivuosien suunnitelmista. Hänen mukaansa tästä hetkestä vuoden 2021 maaliskuulle jatkuva ajanjakso tulee olemaan aika, jolloin ”PlayStation kumartuu kerran” noustakseen korkeammalle jatkossa.

Koderan vihjaus saattaa merkitä, että seuraava PlayStation-konsoli ilmestyisi vuonna 2021. PlayStation 5:stä on liikkunut huhuja aiemminkin, ja esimerkiksi viime syksynä Ubisoft ennusti, että konsolia saataisiin odottaa vielä ainakin kaksi vuotta.