South Park: The Fractured But Whole -pelin tekeminen on ollut vaikeampaa kuin luulisi

23.06.2017 10:32 | Muropaketin toimitus

South Park

Kahdesti lykätyn South Park: The Fractured But Whole -pelin tekeminen ei ole ollut helppoa. Tuottaja Jason Schroederin mukaan haasteita on tuottanut South Park -sarjan uniikki tyyli ja sitä jäljittelevä animointi.

South Park -pelin tekemistä voi erehtyä luulemaan helpommaksi kuin realistisuuteen pyrkivän 3D-pelin – onhan sarja loppupeleissä saanut alkunsa yksinkertaisesta leikkuaanimaatiosta. Tuottaja Jason Schroederin mukaan tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä tyylistä johtuen kaikki tulevassa South Park: The Fractured But Whole -pelissä täytyy animoida käsin ja erikseen.

”Kun animoidaan erittäin tarkalla ulkoasulla ja tyylillä, siinä ei juuri tehdä kompromisseja”, Schroeder kuvailee Kotakulle. ”Ei ole mitään oikoteitä.”

Schroederin mielestä on huvittavaa, että perinteiselle 3D-animoinnille on tarjolla paljon enemmän työkaluja, ja Mayan kaltaisen mallinnusohjelmat auttavat animoinnissa.

”Sepä ei toimikaan South Parkissa”, toteaa Schroeder, jonka mukaan kaikki pelissä näkyvä joudutaan animoimaan ruutu kerrallaan.

Toisin kuin edellinen peli South Park: The Stick of Truth (2014), on The Fractured But Whole toteutettu Snowdrop-pelimoottorilla. Syy muutokseen on Schroederin mukaan siinä, että Snowdropin avulla he pystyivät siirtämään peliinsä suoraan tv-sarjan tuotannossa käytettyjä tiedostoja.

South Park: The Fractured But Whole ilmestyy 17. lokakuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Pelistä julkaistiin viime viikon E3-messuilla uusi traileri sekä pitkä pelikuvavideo.

Muropaketin uusimmat