Syyskuussa julkaistaan useampi laatupeli – Nämä kaikki tulossa: Marvel’s Avengers, Mafia: Definitive Edition, Tony Hawkin paluu..

31.08.2020 20:08 | Muropaketin toimitus

Syyskuun suurin julkaisu on varmasti Marvel’s Avengers -toimintapeli, mutta muutakin laadukasta pelattavaa on tulossa markkinoille.

Vuosi 2020 on ollut pelimaailmassa lykkäysten vuosi, ja kesäkin jäi hiljaiseksi suurten pelijulkaisujen osalta. Syksyn myötä kuitenkin julkaisutahti taas kiihtyy, ja syyskuussa riittääkin jo paljon uutta pelattavaa.

Listasimme alkavan kuukauden suurimmat ja kiinnostavimmat uudet pelijulkaisut.

WRC 9

Rallin ystäviä hellitään heti torstaina World Rally Championshipin virallisella ajopelillä. Useille alustoille saapuva rallipeli sisältää tietysti kaikki kauden 2020 viralliset kilpailut, yli 50 virallista tiimiä ja 15 automallia WRC:n historiasta. Lisäksi peli tarjoaa esimerkiksi muokattavan liigajärjestelmän moninpeliä varten, sekä Co-Driver -pelimuodon, joka mahdollistaa ajamisen yhteistyössä.

WRC 9 ilmestyy PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle 3. syyskuuta. Myöhemmin peli rantautuu myös Nintendo Switchille, PlayStation 5:lle ja Xbox Series X:lle.

Tell Me Why

Muun muassa Vampyrista ja Life is Strangesta tunnetun Dontnod Entertainmentin tuorein episodipeli Tell Me Why käynnistyi jo elokuun lopussa, mutta sen kaksi viimeistä osaa ilmestyvät syyskuun aikana. Kiehtovassa tarinapelissä seurataan kaksosia Alysonia ja Tyleria, jotka joutuvat palaamaan lapsuudenkotiinsa ja kohtaamaan menneisyyden traumaattiset tapahtumat.

Tell Me Whyn ensimmäinen jakso on saatavilla PC:lle ja Xbox Onelle. Toinen jakso ilmestyy 3. syyskuuta ja viimeinen jakso puolestaan 10. syyskuuta.

Marvel’s Avengers

Kuukausi lähtee rytinällä käyntiin viimeistään perjantaina, kun kertaalleen lykätty Marvelin supersankaripeli näkee viimeinkin päivänvalon. Tomb Raider -kehittäjinä tunnetun Crystal Dynamicsin odotetussa Marvel’s Avengersissa päästään pelaamaan useilla legendaarisilla sankarihahmoilla, ja peli tarjoaa niin tarinallisen yksinpelin kuin moninpelattavan yhteistyömoodinkin.

Marvel’s Avengers ilmestyy 4. syyskuuta PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Google Stadialle. Loppuvuodesta pelin on määrä kääntyä myös PlayStation 5:lle ja Xbox Series X:lle.

Tony Hawk’s Pro Skater 1+2

Samaan aikaan Marvelin jättipelin kanssa ilmestyy myös tuhti paketti nostalgista pelattavaa parinkymmenen vuoden takaa. Suosittu Tony Hawk’s Pro Skater -pelisarja herää nimittäin henkiin remasteroituna pakettina, joka sisältää kaksi ensimmäistä Tony Hawk -peliä ja kaiken alkuperäisen sisällön ohella myös uusia pelattavia skeittareita.

Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 ilmestyy 4. syyskuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

NBA 2K21

Myös 2K Sportsin virallinen NBA-sarja palaa jälleen syyskuussa täysin uuden pelin voimin. Tämän vuoden versiossa luvataan uudistuksia muun muassa MyCAREER ja MyTEAM -pelimuotoihin, ja peliin on lisätty muun muassa NCAA-koripalloliiga.

NBA 2K21 ilmestyy 4. syyskuuta PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille. Myöhemmin peli kääntyy myös Xbox Series X:lle ja PlayStation 5:lle.

Crysis Remastered

Remasteroitu versio aikanaan todellisena tehosyöppönä tunnetusta Crysis-räiskinnästä ehti jo ilmesty Nintendo Switchille kesällä, mutta nyt on muiden alustojen vuoro. Crytekin legendaarinen räiskintäpeli näkee nyt uudelleen päivänvalon entistä ehompana uudistetun valaistuksen, 8K-tekstuurien ja säteenjäljityksen tukemana. Hienoimmat uudistukset ovat tietysti tarjolla vain PC:lle, mutta peli saapuu myös konsoleille.

Crysis Remastered ilmestyy 18. syyskuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

Mafia: Definitive Edition

Loppukuusta herätetään vielä henkiin yksi kaikkien aikojen pidetyimmistä rikospeleistä. Vuoden 2002 alkuperäinen Mafia julkaistaan nimittäin kokonaan uudelleensuunniteltuna versiona, joka on pistetty uuteen uskoon niin pelimaailmaa kuin laajennettua tarinaa myöten.

Mafia: Definitive Edition ilmestyy PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle 25. syyskuuta.

Baldur’s Gate III (early access)

Kuun lopuksi tehdään vielä pelihistoriaa, kun parikymmentä vuotta odotettun Baldur’s Gate -sarjan täysmittainen jatko-osa saapuu viimeinkin markkinoille, tosin vasta varhaisversiona. Kehityksestä vastaa Larian Studios, ja pelin odotetaan vastaavan ainakin vuoropohjaisen taistelun osalta studion pidettyjä Original Sin -pelejä.

Baldur’s Gate III saapuu early access -versiona PC:lle ja Google Stadialle 30. syyskuuta.