UUSIMMAT

Tällä viikolla järjestetään ensimmäinen virtuaalinen palkintogaala koronaviruksen takia

16.03.2020 12:00 | Muropaketin toimitus

Kotimaiset pelit Control, Baba Is You ja Noita saatetaan palkita keskiviikkona virtuaalisessa palkintogaalassa.

Koronaviruksen vuoksi tehdyt varotoimet ovat jo peruuttaneet pelitapahtumia, ja jopa E3-messut on tältä vuodelta peruttu. Game Developer’s Conference on nyt pelitapahtumista ensimmäinen, joka järjestetään virtuaalisesti, ja tapahtuma alkaakin tänään maanantaina, 16. maaliskuuta.

Osana GDC:tä jaetaan tuttuun tapaan Game Developer’s Choice Awards -palkinnot, ja myös palkintogaala järjestetään streamattuna. Palkintogaala käynnistyy Yhdysvalloissa keskiviikkona alkuillasta, eli Suomen aikaan palkintoja aletaan jakaa kello 2.00 torstain vastaisena yönä.

GDCA on tietääksemme ensimmäinen koronan takia virtuaalisesti järjestetty palkintogaala.

Pelipalkintojen ehdokkaista raportoimme jo tammikuussa: kaikkein eniten ehdokkuuksia kahmi Death Stranding, mutta myös Remedyn hittipeli Control sai viisi ehdokkuutta. Lisäksi kotimaiset indiepelit Baba Is You ja Noita huomioitiin nekin ehdokkuuksissa.

Game Developer’s Conference käynnistyy tänään, ja viikon aikana on luvassa paljon virtuaalisia puheenvuoroja pelikehityksen kulisseista. Tapahtuman ohjelma ja Twitch-linkki löytyvät GDC:n sivuilta.