Tästä johtui Red Ring of Death – Korjauskulujen määrä lähes murskasi Xboxin

20.12.2021 16:42 | Muropaketin toimitus

Xbox paljasti, mistä kuuluisa Red Ring of Death -vika johtui, ja kuinka tähtitieteellisen summan korjauskulut maksoivat.

Xbox 360 -pelaajia piinasi konsolin niin sanottu Red Ring of Death -vika, joka teki pelikoneesta käyttökelvottoman. Laite ei käynnistynyt, vaan sen etupaneeliin syttyi kolme punaista valoa, jotka muodostivat ympyrämäisen kuvion. Xbox paljasti syyn vian takana, ja siitä kerrotaan tarkemmin Power On: The Story of Xbox -dokumentissa.

Kuuluisa vika oli niin yleinen, että sen korjauskulut maksoivat Microsoftille yli miljardin euron verran. Konsolit menivät rikki, koska siihen käytetyt liittimet olivat huonolaatuisia. Ne antoivat periksi, kun laite suljettiin ja käynnistettiin lyhyen ajan sisällä monta kertaa.

“Ihmiset rakastivat pelaamista niin paljon, että he sulkivat ja käynnistivät laitteen usein lyhyellä aikavälillä. Se kuormitti liittimiä, jotka lopulta antoivat periksi”, kertoi aiemmin Xboxin laitejohtajana toiminut Todd Holmdahl.

Tilanne olisi saattanut viedä Xboxin ulos konsolimarkkinoilta, ellei silloinen Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer olisi järjestänyt Xboxille tarvittavia varoja.