The Last of Us -pelin ohjaaja sai nuorena 30 tikin osuman golfmailasta – näin se vaikutti vuoden 2020 hittipelin tarinaan

08.03.2021 07:00 | Muropaketin toimitus

Naughty Dogin ohjaaja Neil Druckmann on paljastanut, kuinka hänen nuoruudessaan tapahtunut selkkaus vaikutti kehutun The Last of Us Part II:n tarinaan.

Ohjaaja oli The Washington Postin haastateltavana ollut Druckmann on jo aiemmin maininnut miehen omien kokemusten ja tapahtumien vaikuttaneen studion viimeisimmän tarinankerrontaan, mutta tuoreessa haastattelussa hän nostaa esille yhden erityisen tapauksen, jolla on myös pelissä hyvin merkittävä kohta.

Alla oleva sisältää spoilereita The Last of Us Part II:ta koskien!

Juonen alkupäässä Joel ja Tommy päätyvät pelastamaan keskellä lumimyrskyä saastuneiden laumaan törmänneen Abbyn, joka ehdottaa lopulta kolmikkoa pakenemaan ystäviensä luokse läheiseen kartanoon. Kaksikko ei kuitenkaan tiedä, että Abby on itse asiassa ryhmineen tullut tappamaan Joelia, mikä kulminoituu kiihkeäksi hetkeksi, jossa Abby lopulta tappaa Joelin golfmailalla.

Druckmann kertoo kohtauksen inspiraation juontaneen tämän nuoruuteen, kun hän 16-vuotiaana sai mailasta kalloonsa. Lopputulos oli 30 tikkiä ja pysyvä jälki Druckmannin kopassa.

”Ystäväni oli kiinnostunut golfista. Hän kutsui minut eräänä päivänä viheriölle opastamaan alkeet. Seisoin hänen takanaan, kun hänen lyöntinsä osui minua päähän. Verta oli kaikkialla”, Druckmann kertoo kokemuksestaan.

Siltikään kyseinen kohtaus ei ollut alun perin käsikirjoitettu golfmailalle, vaan puukolle. Abbyn oli alkujaan tarkoitus iskeä Joelia puukolla selkään ja sen jälkeen vääntää terää niin, että Joel olisi halvaantunut. Puukko tuntui kuitenkin Druckmannin mielestä enemmän Ellien aseelta, joten he halusivat kokeilla jotain toisenlaista. Lopputulos on pelissä nähtävä brutaali pieksentä.

Muropaketin uusimmat