”Tissiroolipeli” Omega Labyrinth Z kielletty useissa maissa

19.03.2018 12:05 | Muropaketin toimitus

Japanilainen Omega Labyrinth Z -roolipeli on kielletty muun muassa Isossa-Britanniassa. Kyseessä on ensimmäinen kerta kymmeneen vuoteen, kun videopelin levittäminen on kielletty saarivaltiossa.

Vähän aikaa sitten kerroimme, että japanilainen roguelike-roolipeli Omega Labyrinth Z on saamassa länsimaisen julkaisun huhtikuussa. Seksuaalisesti arveluttavalla sisällöllään huomiota herättänyt roolipeli on nyt kuitenkin kielletty useammassa valtiossa.

Kotaku kertoo, että Australia, Uusi-Seelanti ja Saksa, sekä tuoreimpana myös Iso-Britannia ovat jättäneet pelin vaille ikärajaluokitusta. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että pelin myyminen tehdään mahdottomaksi.

Isossa-Britanniassa päätös tekee historiaa, sillä siellä ei ole kielletty videopelin levitystä kymmeneen vuoteen. Edellinen peli, joka jäi vaille ikärajaa Isossa-Britanniassa, oli Rockstar Gamesin väkivaltaisuudellaan kohauttanut Manhunt 2 (2007). Rockstarin kohupeli hyväksyttiin kuitenkin lopulta muokkausten jälkeen julkaisuun, mikä ei vaikuta todennäköiseltä Omega Labyrinth Z:n kohdalla.

Ison-Britannian Video Standards Council perusti kieltopäätöstään muun muassa sillä, että pelissä seksualisoidaan alaikäisiä hahmoja. VSC kertoo pelin edustavan arvoja, joita valtaosa Iso-Britannian kuluttajista ei hyväksyisi, ja jotka voivat olla vahingollisia nuorten sosiaaliselle ja moraaliselle kehitykselle.

Omega Labyrinth Z:ssa joukko nuoria tyttöjä etsii ”kauneuden Graalin maljaa”, jolla voi muun muassa suurentaa rintojen kokoa. Pelin keskeisiin mekaniikkoihin kuuluu esimerkiksi esineiden hierominen naishahmojen rintojen välissä. Tästä näet pelinäytteen alta.

Pelijulkaisija PQube Games on valittanut VSC:n päätöksestä, mutta tämä valitus hylättiin. Pohjoismaissa peli on ainakin näillä näkymin ilmestymässä PlayStation 4:lle ja Vitalle 30. huhtikuuta.