UUSIMMAT

Toukokuun pelijulkaisut: Rage 2, Total War, Observation…

02.05.2019 09:00 Muropaketin toimitus

Toukokuussa ilmestyvät muun muassa open world -räiskintäpeli Rage 2 sekä PlayStation VR:n toimintapläjäys Blood & Truth.

Kevät on jo pitkällä ja alkuvuoden julkaisuputki alkaa pikku hiljaa hiipua. Toukokuussa on kuitenkin luvassa vielä runsaasti uutta pelattavaa. Listasimme alle kuusi kuukauden merkittävintä pelijulkaisua, sekä muutaman bonuksen kaupan päälle.

1) A Plague Tale: Innocence

Asobo Studio ja julkaisija Focus Home Interactive tarjoilevat toisenlaisen historiallisen seikkailupelin toukokuussa. A Plague Tale: Innocence vie pelaajan selviytymään Eurooppaaan 1300-luvun puoliväliin, jolloin satavuotinen sota käynnistyi ja musta surma levisi yli mantereen. Tarinan keskiössä ovat nuoret sisarukset Amicia ja Hugo, jotka joutuvat kohtalokkaalle pakomatkalle.

A Plague Tale: Innocence ilmestyy PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle 14. toukokuuta. Alta näet pelin tarinallisen trailerin.

2) Rage 2

Kuukauden suurin pelijulkaisu lienee Doom-peleistä tunnetun Id Softwaren ja ruotsalaisen Avalanche Studiosin yhteistyössä kehittämä Rage 2. Nimensä mukaisesti peli on jatkoa vuoden 2010 Rage-räiskinnälle, mutta haastattelussamme kehittäjät lupasivat, että kyseessä on täysin itsenäinen tarina. Rage 2 heittää pelaajan seikkailemaan postapokalyptiseen maailmaan, jossa ihmiskunnan rippeet käyvät keskinäistä kamppailuaan. Luvassa on nopeatempoista räiskintää, huikeita erikoiskykyjä ja taistelua tulivoimaisilla ajoneuvoilla.

Rage 2 ilmestyy 14. toukokuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Muropaketin ensituntumat pelistä voit lukea tästä.

3) Observation

Aivan erilaisesta scifi-seikkailusta päästään nauttimaan viikko Rage 2:n jälkeen, kun No Code -studion omaperäinen Observation saapuu markkinoille. Observationin tarinassa jotakin arvoituksellista on tapahtunut samannimisellä avaruusasemalla, mutta asemaa hallinnoiva tekoäly on menettänyt muistinsa. Tässä pelissä pelaaja ei kuitenkaan ohjasta ihmissankaria, vaan itse tekoälyä, jonka tehtävänä on auttaa tutkijoita selvittämään, mitä oikeasti tapahtui.

Observation ilmestyy 21. toukokuuta PC:lle ja PlayStation 4:lle.

4) Team Sonic Racing

Mario Kartin karting-ajoille saapuu uusi haastaja, kun Segan pikasiili Sonic astuu jo kolmatta kertaa ratin taakse. Sonic-sarjan pelihahmot kilparadalle laittava Team Sonic Racing tarjoilee tuttuun tapaan nopeaa kaahailua monipuolisten aseiden kanssa, mutta tällä kertaa moninpelissä painotetaan tiimityötä joukkuepohjaisten räiskintäpelien tapaan. Pelaajat voivat siis kamppailla kilpa-ajoissa joukkueina, eikä voittaminen enää ole vain nopeudesta kiinni.

Team Sonic Racing ilmestyy 21. toukokuuta PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille.

5) Total War: Three Kingdoms

Toukokuun lopulla tarjoillaan jälleen historiallista RTS-kamppailua, kun suositun ja pitkäikäisen Total War -sarjan tuorein osa Three Kingdoms viimeinkin ilmestyy. Uutukaisessa kamppaillaan Kiinan tulevaisuudesta, ja tapahtumat sijoittuvat 200-luvun vaihteeseen, Han-dynastian ollessa romahtamaisillaan. Tarjolla on kaksi pelimoodia, joista toinen on realistisempi, ja toinen antaa armeijoiden kenraaleille lähes yliluonnolliset voimat.

Total War: Three Kingdoms ilmestyy 23. toukokuuta PC:lle, Macille ja Linuxille. Alta näet pelikuvaa esittelevän trailerin viime vuodelta.

6) Blood & Truth

PlayStation VR:n vuoden suurimmaksi julkaisuksi kutsuttu Blood & Truth tarjoilee toiminnallista räiskintää Pleikkarin VR-laseille. Tarinavetoinen peli kuljettaa pelaajan halki Lontoo alamaailman entisen erikoisjoukkojen sotilaan saappaissa, ja trailerin perusteella luvassa on toimintaleffojen jalanjäljissä kulkeva, verinen seikkailu.

Blood & Truth ilmestyy 29. toukokuuta vain PlayStation 4:lle. Pelin pelaaminen vaatii PlayStation VR -lasit sekä -kameran, ja se tukee myös Move-ohjaimia.

Bonus: Käännöksiä Switchille

Myös Nintendo Switchille saapuu toukokuussa uutta pelattavaa. Jo viime kuussa muille alustoille ilmestynyt Mortal Kombat 11 kääntyy Nintendon hybdirikonsolille 10. toukokuuta. Lisäksi 21. toukokuuta Switchille ilmestyvät Resident Evil, Resident Evil 4, Resident Evil Zero, sekä Assassin’s Creed III Remastered.