Uusimmat

Tutkijat nimeämässä uusia lajeja Pokémonien mukaan – yleisöäänestys ratkaisee

06.10.2018 13:00 Muropaketin toimitus

Maailmassa on pian joukko Pokémonien mukaan nimettyjä hyönteisiä, ja nimistä päätetään avoimella äänestyksellä.

Japanilaiset myrmekologit (eli muurahaistutkijat) ovat keksineet yllättävät tempauksen. Okinawa Institute of Science and Technology -ylipiston tutkijat ovat avanneet avoimen äänestyksen, jossa yleisö pääsee päättämään viiden uuden muurahaislajin nimistä.

Vielä yllättävämpää on kuitenkin, että kaikki ehdokkaat ovat Pokémon-lajeja.

Kuten Eurogamer kertoo, ovat tutkijat listanneet äänestyssivulle koko joukon Pokémoneja, joista yleisö voi äänestää suosikkinsa. Osa näistä muistuttaa hyönteisiä, kuten Ariados ja Durant, mutta mukana on myös sellaisia ehdokkaita kuin Pikachu, Mewtwo ja Charizard.

Nyt nimettävät muurahaislajit kuuluvat Strumigenys-sukuun, jossa on yli 800 lajia. Uudet lajit on löydetty äskettäin Fidži-saarilta, ja osa niistä on niin harvinaisia, että niitä on löydetty vain yksittäisistä paikoista. Tutkijoiden mukaan idea nimetä lajeja Pokémonien mukaan syntyi siitä, että niiden tutkimisessa käytettiin AR-teknologiaa, eli ”lisättyä todellisuutta”, joka tuli suurelle yleisölle tunnetuksi Pokémon Go -mobiilipelistä.

Kun tutkijoiden äänestyksessä on valinnut suosikkinsa, pääsee näkemään myös tämänhetkiset tulokset. Uutisen kirjoitushetkellä äänestystä johtaa ylivoimaisesti 12% ääniosuudella Durant, joka todella muistuttaakin muurahaista. Muilla kärkisijoilla ovat Helix, Anorith, Genesect ja Pinsir.

Pikachu on valitettavasti saanut vain 3% äänistä.

Muropaketin uusimmat