UUSIMMAT

Twitch hermostui – Yli 10 miljoonaa bottia sai lähtöpassit

13.01.2022 21:27 | Muropaketin toimitus

Twitch bannasi viime vuonna yli 15 miljoonaa bottia, jotka osallistuivat palvelun käyttäjien häiriköintiin.

Twitch-suoratoistopalvelun Global Trust and Safety -varajohtaja Angela Hession kertoi, millaisiin toimiin Twitch ryhtyi häiriköinnin estämiseksi. Asiasta uutisoi Eurogamer.

Palvelu on jo pitkään kärsinyt siitä, että häiriköt ovat joukoittain hyökänneet striimaajien kimppuun. Nämä niin sanotut vihaiskut olivat viime vuonna kasvussa.

“Viimeisen vuoden aikana yhteisömme on kärsinyt kaikkien aikojen ikävimmistä hyökkäyksistä striimaajia kohtaan. Häiriköinti on kohdistunut erityisesti tiettyihin etniseen ryhmiin, seksuaalivähemmistöihin ja armeijassa toimineisiin henkilöihin. Tämä toiminta ei kuulu Twitchiin. Tiedostamme, että voimme tehdä enemmän yhteisömme suojelemiseksi”, Hession sanoi.

Hession jatkoi toteamalla, että vihapuhetta on mahdotonta hyväksyä. Twitch sulki viime vuonna palvelun ulkopuolelle 15 miljoonaa hyökkäyksiin osallistunutta tiliä.

Hession pyysi palvelun käyttäjiä antamaan palautetta vihaiskuista, jotta yhtiö pystyy paremmin päättämään, kuinka se toimii jatkossa häiriköinnin estämiseksi. Twitch aikoo tänä vuonna keskittyä yhtiön läpinäkyvyyden kehittämiseen, ja se on lisäksi kertonut toimista, joilla se aikoo tehdä palvelusta kaikille turvallisen.