Unchartedin ja The Last of Usin toinen ohjaaja jättää Naughty Dogin

14.09.2017 20:14 | Muropaketin toimitus

Uncharted-sarjan ja hittipeli The Last of Usin keskeinen kehittäjä Bruce Straley on päättänyt jättää pelistudio Naughty Dogin 18 vuoden jälkeen.

Rakastetulla Naughty Dog -pelistudiolla tapahtuu merkittävä miehistömuutos. Pitkän linjan pelikehittäjä Bruce Straley on päättänyt jättää Naughty Dogin työskenneltyään studiolla peräti 18 vuotta, kertoo Polygon.

Straleyn mukaan eroamiseen ei liity erimielisyyksiä. Studion sivuilla julkaisemassaan blogitekstissä Straley kuvailee, että otettuaan pitkän loman hän vain huomasi ”energiansa siityvän uusiin suuntiin”.

Straley liittyi Naughty Dogin riveihin vuonna 1999, ja hän oli vasta 15. työntekijä aloittelevalla studiolla.

”Se oli ennen kuin Naughty Dogilla oli edes kahvinkeitintä”, Straley kuvailee.

Straleyn ensimmäinen tehtävän studiolla oli tekstuuritaiteilijana Crash Team Racing -ajopelissä (1999), mutta Uncharted-sarjan myötä hän nousi ensin taiteelliseen johtoon ja lopulta toiseksi ohjaajaksi. Hän muun muassa johti Neil Druckmannin kanssa The Last of Usin (2013) sekä Uncharted 4: A Thief’s Endin (2016) kehitystä.

Straley ei vielä paljasta enempää tulevasta urastaan, mutta hän vihjailee jatkavansa luovan työn parissa. Naughty Dogin johtaja Evan Wells on julkaissu blogitekstin, jossa hän kiittää Straleyta menneistä vuosista ja toivottaa hänelle onnea uusissa tehtävissään. Neil Druckmann puolestaan kutsuu alla olevassa twiitissään Straleyta oppi-isäkseen ja ystäväkseen.

”Tulen ikävöimään hänen kanssa työskentelyä, mutta odotan innolla mitä hän tekee seuraavaksi”, Druckmann kommentoi.