Uusimmat

Uuden ajopelin huvittava ominaisuus kettuilee homofobisille pelaajille

17.01.2022 17:30 Muropaketin toimitus

Indiekehittäjän peliinsä tekemä asetus herättää huvitusta ja närkästystä.

Steamissa viikko sitten ilmestynyt indieajopeli Buck Up and Drive on herättänyt huomiota yllättävästä asiasta. Paitsi että retrohenkinen peli on saanut tähän mennessä erittäin positiivisen vastaanoton pelaajilta, se sisältää erikoisen asetuksen.

Buck Up and Driven valikoista löytyy asetus, jonka avulla voi vaikuttaa pelissä näkyviin LGBTQ-symboleihin, eli erilaisiin sateenkaarilippuihin. Monelta on kuitenkin jäänyt huomaamatta, että tämä ei ole on/off-asetus, vaan sillä voi ainoastaan muuttaa ovatko kaikki pelin mainostauluista LGBTQ-lippuja vai ainoastaan osa.

Kuten Eurogamer kertoo, on indiekehittäjä Fábio Fontes myöntänyt, että kyse on ihan vaan kettuilusta homofobisia pelaajia kohtaan.

”Peli sisältää muutamia Pride-lippuja sattumanvaraisten mainostaulujen seassa tien varsilla”, Fontes selitti haastattelussa. ”Ennustin miten jotkut ihmiset reagoisivat niiden olemassaoloon ylipäätään ja ajattelin, että hitot siitä, voihan sen kanssa pitää hauskaakin.”

Fontesin mukaan lopputuloksena ne pelaajat, jotka olisivat muutenkin huutaneet suu vaahdossa lipuista, ovat tehneet sitä vielä kovempaa. Osa pelaajista on myös luullut, että asetus ei tee yhtään mitään tai on jotenkin rikki.

Monelta on tainnut jäädä huomaamatta, että asetuksen vaihtoehdot ovat todellakin ”some flags” ja ”nothing but flags”.

Joka tapauksessa tempaus on herättänyt huomiota ja tuonut varmasti lisäpelaajia pienelle indiekaahailulle. Steamissa 94 prosenttia pelin arvioista on positiivisia, joten retroajopelille on selvästi kysyntää.

Buck Up and Drive on ainakin toistaiseksi saatavilla vain PC:lle.