Uusimmat

Activision jakaa rahaa indie-pelinkehittäjille

01.08.2011 13:00 Tero Lehtiniemi

Blizzardilla ja Call of Dutyllä poskettomasti rahaa tahkoavalla Activisionilla on ilmeisesti joskus ymmärretty, ettei pahan ja sortavan suurfirman rooli ole välttämättä aina hyväksi vaikka kauppa kävisikin. Yksi tapa vältellä tai ainakin vähentää tällaista mainetta on esimerkiksi jakaa rahaa pienelle tai olemattomalla budjetilla toimiville indie-pelinkehittäjille.

Activisionin ratkaisu on vuosittainen Independent Games Competition. Kisa, jossa pelinsä esille tuovien indie-kehittäjien tuotokset arvostellaan, ja parhaimmille tuotoksille jaetaan ideoiden jatkokehittelyä varten varsin sievoisia rahapalkintoja. Juuri päättyneellä ensimmäisellä kierroksella voittajaksi selvisi Peter Angstadtin reaaliaikastrategia Dstroyd, joka nettosi varsin sievoisen 175 000 dollarin palkinnon. Kakkoseksi tullut Rigonauts: Broadside kerrytti sekin tekijänsä Engientin rahapussia 75 000 dollarilla.

Kisan toinen kierros on juuri alkamassa, mutta valitettavasti kisa on auki vain yhdysvaltalaisille pelinkehittäjille. Pitäkööt leikkirahansa, eikö niin?

Lähde: Eurogamer

Lue myös

From Dust on yhden hyvän idean peli

Halusitko lisää Duke Nukemia? Tyhjä arpa, sillä sitä on tulossa!

Huikea tarina: Näin hakkeroin pelikoneet syytämään rahaa

Real Warfare 2: Northern Crusades -ensikosketus – Total Warit on pelattu, juu

 

Muropaketin uusimmat