Uusimmat

Kinect kaupoissa, pelaajat innoissaan

12.11.2010 13:20 Jukka O. Kauppinen

Xbox 360 -konsolille eilen julkaistu Kinect-ohjainlaite on saanut pelaajakansalta lämpimän vastaanoton. Tai ainakin alkuinnostus on kova. Kysyntää ohjaimelle on riittänyt, sillä kauppiaat ovat kertoneet kysynnän olleen jopa ennätysmäisen vilkasta. Suomessakin tilauksia on ollut niin paljon, että kaikki eivät ehtineet saada ohjaimiaan julkaisupäivänä.

”Microsoft odottaa myyvänsä yli kaksi miljoonaa Kinectiä Euroopassa vuoden loppuun mennessä. Tämä vastaa noin neljääkymmentä prosenttia viiden miljoonan kokonaistavoitteestamme”, kertoo Microsoftin Jari Keskitalo.

Microsoftin hypeä lainataksemme:

”Koskaan aiemmin ei videopelejä tai viihdettä ole ollut mahdollista ohjata omalla vartalollaan yhtä kokonaisvaltaisesti – ilman ohjaimia. Kinect mahdollistaa kokonaan uudenlaiset liikuttavat pelikokemukset, kuten erilaiset seikkailu-, tanssi- ja liikuntapelit. Lisäksi elokuvia on mahdollista katsella LIVE -palvelusta, vain käden heilautuksella. Tarjolla on myös todellinen olohuoneen kuvapuhelin, Video Kinect, joka yhdistää käyttäjät sohvalta sohvalle toisiin Kinect- tai Windows Live Messenger  -käyttäjiin.”

Jos Kinect kiinnostaa mutta et ole valmis sijoittamaan vielä siihen, voit testata laitetta Kinect-kiertueella. Viikolla 45 Kinect vierailee Lempäälän Ideaparkissa ja Vantaan Jumbossa, viikolla 46 Helsingin Kampissa, viikolla 47 on vuorossa Turun Hansa ja viikolla 48 Espoon Iso Omena. Viikolla 49 Kinect vierailee Helsingin Itäkeskuksessa ja viikolla 50 Raisiossa kauppakeskus Myllyssä.

Kinectille on julkaistu alkuvaiheessa 18 peliä. Kinect-sensori toimii jokaisen Xbox 360:n kanssa, mutta laite vaatii vajaan parisataa megatavua tallennustilaa ohjelmistoilleen.

Kinect-sensori maksaa noin 150-170 euroa, kaupasta riippuen.

Lisätietoja: www.xbox.com/fi-FI/kinect

Lisää aiheesta

Kinect saa ihmiset failaamaan – varo itseäsi ja kotiasi

Kinect-ensitesti: Sinä olet ohjain

Kinect-julkaisupelit testissä: Dance Central, Kinect Adventures, Kinect Joyride, Kinect Sports ja Kinectimals 

Kohta me kaikki heilutaan telkkarin edessä! – kolumni

Lue myös

Call of Duty: Black Ops kärsii massiivisesta lagista

Mielipuoli rakensi Minecraftissa toimivan tietokoneen

Pelivuosikymmenen 30 tärkeintä pelihahmoa – katso upeat kuvat

Saw II (PS3, Xbox 360)