Uusimmat

Kovia uutisia verkkoroolipelirintamalta

13.11.2006 15:19 Miikka Lehtonen

Curt SchillingVerkkoroolipelien maailmassa sattuu ja tapahtuu, kun moni firma kuvittelee pääsevänsä pyörimään Blizzardin kivitalon kokoiseen rahakasaan. Eve Online -pelistään tuttu CCP on yhdistynyt pitkän linjan paperiroolipelivalmistajan kanssa. Pinnalle on myös pulpahtamassa uusi yrittäjä, jonka riveistä löytyy baseball-syöttäjä, sarjakuvataiteilija ja maailmanlaajuisesti tunnettu kirjailija.

Onko pelien maailma kääntymässä katolleen vai olemmeko saamassa vuoden parhaat naurut?

Ensimmäinen, komediavaihtoehdon roolin täyttävä yrittäjä on Green Monster Games, jonka taustalla häärii nimekäs trio. Curt Schilling työskentelee Boston Red Sox -baseball-joukkueen syöttäjänä, mutta vapaa-aikanaan mies on intohimoinen nettiroolipelien pelaaja. R.A. Salvatore puolestaan tunnetaan synkkien teinien suuren sankarin, mustahaltia Drizzt Do’Urdenin luojana. Kolmikon täydentävä Todd McFarlane on kanadalainen sarjakuvataiteilija, joka on luonut itselleen uraa muun muassa Spawn-sarjakuvalla.

Nyt kolmikko suuntaa jäiset katseensa kohti pelimaailmaa, tarkoituksenaan kääntää koko pelibisnes katolleen ”eeppiseen tyyliin”. Toistaiseksi firmasta ei ole tiedossa kuin paljon hypeä ja tavoite tehdä maailman paras nettiroolipeli. Suuri haaste, mutta harva olisi uskonut Red Soxinkaan voittavan mestaruutta vuosikymmenten kuivan putken jälkeen. Trio ei suinkaan aio koodata peliään itse, vaan sitä varten ollaan värväämässä kokoelma ”nettiroolipelimaailman parhaita nimiä”. Onko tiedossa World of Warcraftin kaataja vai vaporwarea, jolle nauretaan vuosikymmenen päästäkin? Aika näyttää.

Eve Online - upeaa avaruuspäristelyä

Huomattavasti kiinnostavampia uutisia kaikuu Eve Online -massiivimoninpelistä vastaavan CCP:n leiristä. Islantilaisfirma on yhdistymässä kynä ja paperi -peleistään tutun White Wolf Publishingin kanssa. White Wolf tunnetaan paremmin Vampire: The Masqueraden, Werewolf: The Rampagen ja Hunter: The Reckoningin kaltaisista nimistä. Firmojen mukaan yhdistymisellä pyritään luomaan uraauurtavia kokemuksia niin yksin- kuin moninpelaajillekin White Wolfin olemassaolevien pelien pohjalta. Samaan aikaan White Wolf pyrkii kehittämään Eve Online -maailmaan pohjautuvia novelleja, roolipelejä ja keräilykortteja.

Mahdollisuus White Wolfin ”World of Darknessiin” perustuvasta massiivimoninpelistä saa varmasti useat suupielet tihkumaan kuolasta, eikä ihme. Ihmiskunnan huomaamattomissa käytävä salainen sota lukemattomine osapuolineen ja rooleineen on kuin tehty verkkoroolipelin pohjaksi. Jäämme odottamaan innolla tarkempia tietoja kehitteillä olevista projekteista.

Muropaketin uusimmat