Uusimmat

Maailma järkkyy: video Duke Nukem Foreveristä

19.12.2007 10:45 Jukka O. Kauppinen

Amerikkalainen 3DRealms-pelistudio on noussut melkoiseen maineeseen Duke Nukem Forever –pelillään. Sitä on odotettu jo yli vuosikymmenen ajan, minkä johdosta pelistä on noussut jo melkoinen olemattomuuden klassikko, vaporwaren kuningas. Niinpä 3DRealmsin ilmoitus uuden videon julkaisusta nousee väkisinkin päivän uutispommiksi.

Ei siksi, että kansa odottaisi näkevänsä jotain muikean huikeaa. Vaan pikemminkin tapauksen kuriositeetti- ja jopa huumoriarvojen ansiosta.

Vietimme viime lauantaina firmamme joulujuhlaa. Meillä oli hauskaa kuten aina, mutta juhlissa tapahtui myös eräs odottamaton yllätys. Osa tiimistä oli työskennellyt salaa kellon ympäri tehden joulujuhlaan lyhyen teaser-videon Duke Nukem Foreveristä.

Mielestämme se oli niin hyvä, että se kannattaisi jakaa myös teidän kanssanne. Vaikka se onkin pelkkä teaseri, niin lisää on tulossa, uskokaa pois.

Kiitos jatkuvasta kärsivällisyydestänne.

Videon tekivät Jeremy Soule, Julian Soule, Frank Bry, Jason Evigan ja Jon St. John.

Video julkaistaan 19.12. noin kello 20 Suomen aikaa.

Historiallista. Kuten aiemmin tänä vuonna kirjoittelin artikkelissa Duke Nukem Foreveria odotettu jo vuosikymmen,

Duke Nukem Forever-peli julkistettiin jo vuonna 1997. Yhtä peliä on siis väsätty pidempään kuin esimerkiksi kaikkia kolmea Taru sormusten herrasta –elokuvaa tai kymmenkuntaa Final Fantasy –seikkailua. Foreverille on jopa myönnetty yhdysvaltalaisen Wired-teknologialehden Lifetime Achievement Award osoituksena siitä, että Forever tunnetaan nykyään vaporware-termin synonyymina. Vaporwarehan on englanninkielinen termi tuotteelle, josta puhutaan ja puhutaan, mutta jonka julkaisu siirtyy aina  vain. Wiredin vuotuisissa vuoden vaporware –äänestyksissä Forever kerää säännöllisesti yhtä paljon ääniä kuin top 10 –listan muut vaporwaret yhteensä.

Teaseri pamahtanee pelin foorumeille ja 3D Realmsin saitille.

Lue lisää eDomesta

Duke Nukem Foreveria odotettu jo vuosikymmen

Duke Nukem Foreverillä ei hätää, 3D Realms selittää

Pelimaailman aprillipiloja

Prey (pc, Xbox 360)

Preylle tulossa jatko-osa?

Saapuuko Duke Nukem vihdoin?

Scott Miller haastattelussa