Uusimmat

Menivätkö rahat hukkaan – eli kadutko jonkin pelin ostamista?

23.08.2011 22:00 Jukka O. Kauppinen

Foorumilla on useamman kuukauden ajan jatkunut tiukka keskustelu peleistä, joiden ostamista ihmiset katuvat. Kuka mistäkin syystä. Ja kaduttavia peliostoksia todellakin riittää.

Annetaanpa ketjun aloittaneen Escaliburin kertoa ensin ihan kunnolla:

Oma lista tähän asti:

Call of Duty: Modern Warfare 2 – En tiedä tarviiko tätä peliä edes esitellä, mutta kenties suurin pelifloppi mitä tuli ostettua. Pelin toteutus on järkyttävän huono. IWnet (yksi pelaajista toimii serverinä) on lähinnä vitsi. FOV:n säätö ei ole mahdollista ilman kikkailua ja jossain vaiheessa se luetelttiin huijaamiseksi (koska muilla pelaajilla ei ole samaa etua). Monipelikentät ovat suurilta osin ahtaita ja tylsiä. Juoksevat puukottajat ovat yksi oman pelihistorian ärsyttävimmistä tekijöistä.

Left 4 Dead 2 – Monien rakastama peli ei ollut mua varten. Peli tuntui liian nopealta, liikkuminen tuntui liukkumiselta jne. Vastineeksi tykkään todella paljon RE 1-3 sekä Killing Floor-peleistä.

Homefront – Tämä on peli jossa on/oli potentiaalia, mutta toteutus jäi keskeneräiseksi. Pelin kannalta hengen tärkeät päivitykset tulivat kuukausia myöhässä ja osa niistä pilasi sen mitä edellinen korjasi jne. Pelin yksipeli oli kuin Chuck Norrisin leffa (hyvässä mielessä). Monipeli on suurilta osin kuollut kun maailmanlaajuisesti pelaajamäärä taitaa olla alle 1000.

Just Cause 2 – Yksi peli mitä ostin tarjouksessa (7,5€). Pelin idea on varsin mielenkiintoinen, mutta pelattavuus ja kontrollit eivät olleet samalla tasolla. Peli oli yksinkertaisesti tylsä, tehtävien suorittaminen ei oikein napanut ja tunnelma pelissä tuntui ontolta. Annan tälle pelille toisen mahdollisuuden ja kokeilen pelata XBOX360-pädillä, jos se helpottaisi tiettyjä kontrollejä.

Jatkossa pyrin miettimään kahdesti mitä pelejä ostan, koska ei ole mitään järkeä keräillä ja maksaa (edes sen ”muutaman euron”) sellaista mitä ei tule pelattua.

Ja sitten muiden onnettomia ostoksia:

Herra von Levee:

En nyt mitenkään kadu, mutta Gran Turismo vitosta jaksoi tahkota paljon vähemmän kuin nelosta. Maaliskuun jälkeen en ole tainnut kuin kerran pelata. Nelosesta jäi kaipaamaan pidempää uramoodia, vanhanmallista b-specciä (useampi eri kuski on ok, mutta ei sitä uraa olisi tarvinnut jakaa a:han ja b:hen) ja joitakin ratoja (mm. Midfield). Lisäksi hotlappaaminen omaksi iloksi on täysin kyrvästä vitosessa. Pienikin oikaisu tai seinäosuma, josta saattaa hyötyä, niin ei ota aikaa. Ei ole mukavaa, jos kisaa parhaasta ajasta porukalla pienissä tumuissa.

Niin joo, varttimailit ja muut vastaavat testit jäi kanssa pois. Nelosessa nähtyjen lisäksi olisi odottanut vaikka 0-100 -testejä, mutta takapakkia vedettiin siinäkin.

Edit: Niin ja se raha. Silmät ristissä sahaa jotain miljoonan krediitin cuppia, joka kestää kokonaisuudessaan yli tunnin. Nelosessa pystyi pistään B-specin tienaamaan parin tunnin välein kolme miljoonaa mutta ei ne rahat tuntuneet silloinkaan riittävän. Onko se joltain pois, että haluaa saada omaan käyttöön useita eri autoja ilman, että joutuu grindaamaan samoja kisoja tunnista toiseen tai valvomaan koko ajan b-specciä?

Ihmepelle:

Call of Juarez, Far Cry 2, Rainbow Six Vegas 2 ja Assassins Creed – Katselin Steamin alennuksessa että perskules Assassins Creed ja muutakin kivaa. Call of Juarezi on ihan persiistä. Far Cry 2:sta en jaksanut pelata, tylsä ja ankean oloinen maailma. Far Cry ykkösen jälkeen aika kauhea raiskaus. Rainbow Sixikin on aivan aunulasta, perusräiskintä. Assassins Creed taasen oli tylsää hyppelyä ja hakkaamista.

GTA IV – Oikeastaan kaikki GTA-hauskuus viety, pelkkää tylsää kaupunkia. Värimaailma ankea, mikä ihmeen syksy siellä nyt sitten onkaan. Päähenkilö taas joku aivoton pelle, idiootti serkkukin ärsyttävä. Ja vielä sietämätön raskaus näin rumalle pelille, reunat räiskyy silmille niin pahasti tai sitten sillä sumennuksella millä ei näe mitään. Olin sinäänsä jo kokeillut tämän pelin ennenkuin Steamista ostin mutta ajattelin että päivitykset olisivat jo korjanneet tämän pelin.

Crysis – Tämä oli pettymys lähinnä siksi ettei vuosienkaan jälkeen ole saatu pätsättyä peliä pelikuntoon. Eli loppukohtauksessa Crysis rupeaa imemään muistia, ja kaatumishetkellä muistia käytössä 3,5gb! Alku on silkkaa rautaa ja loppukin jos toimisi. Pettymys myös siksi että ostin tukeakseni Crytekkiä, mutta pilasivat sitten pelisarjan Crysis kakkosella. Onneksi en tuhlannut rahojani siihen.

Wemps:

BIT.TRIP RUNNER – Ei helvetti. Super meat boy on haastava, se sylkee naamalle ja näyttää keskisormea, mutta se tekee sen hyvällä tavalla ja on palkitseva. Tasot ovat lyhyitä, kontrollit toimivia ja grafiikat hyviä.  BIT.TRIP RUNNER on haastava, se sylkee naamalle ja näyttää keskisormea, mutta se tekee sen aivan päin persettä. Ukkeli ei reagoi mihinkään, tasot voivat voi kestää yli 4 minuuttia (josta 3 minuuttia on täysin filleriä (esim. 1-11)) ja grafiikat saavat itkemään verta. Delete local content.

Damsteri:

Resident Evil 5 – Kaverin kanssa ostettiin ja suunniteltiin että pelataan co-oppina. Kokeiltiin, mutta pelattavuus on aivan järkyttävän huono PC:llä. Näppis+hiiri ohjaus on mahdoton, hiiren senssi on aivan liian pieni kävellessä ja aivan järjettömän suuri paikallaan/ampuessa. Lisäksi ampua/huitoa puukolla voi vain paikallaan. Padilla oli asteen parempi, mutta silti umpisurkea pelikokemus. Peli näytti hyvälle, mutta olemattomat kontrollit teki pelin niin vaikeaksi että ei päästy 5min pidemmälle juonesta vaikka monta kertaa kokeiltiin eri ohjaimilla.

Saints Row 2 – Sama idea kuin edellisessä, co-op tarkoituksena ja tuloksena mahalasku. Kontrollit oli lähes siedettävät, joskin esim. autolla ajaminen oli täysin naurettavaa touhua. Grafiikat tuossa 2009 julkaistussa pelissä on 2000-luvun vaihteen tasoa ja muutenkin peli on ikäänkuin väärällä vuosikymmenellä. Onneksi en ostanut erikseen vaan tuli paketissa… täyttä paskaa

Mikä yhdistää molempia pelejä?

Kummatkin todella kehuttuja co-oppeja konsolilla… Mitä tästä opimme, ei konsoliporttauksia, joko porttaukset on tehty huonosti tai konsolipelaajille kelpaa ihan mikä tahansa kura jota ne ylistää maasta taivaisiin. Tai ehkä kyse on molemmista.

Mittavaa viestiketjua voi lukea foorumilta: Pelit, joiden ostoa kadut?

Lue myös

E.Y.E.: Divine Cybermancy (PC)

Merchants & Marauders (Lautapeli)

Onko tämä kaikkien aikojen siistein pelioheisvaruste?

Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad -ennakko (PC)

Muropaketin uusimmat