Uusimmat

Peukku pamahti: Bulletstorm on lysti ja loisto räiskintä

02.03.2011 18:30 Jukka O. Kauppinen

Domen pelimiehet tiirasivat kiinnostuksella Bulletstorm-testauksen etenemistä. Pojat olivat kovasti innoissaan, oikein ala-asteelaishenkisesti. People Can Fly -studion tekemä räiskintäpeli kuulosti sivustakin seurattuna lystiltä paahteelta ja niinhän siinä kävi, että peli nappasi isoimman kehun mitä Dome vain voi millekään pelille myöntää: Suosittelemme-peukun.

Miksi?

Bulletstormin tapauksessa se luovuuden huikeus ei tule mielikuvituksellisesta asevalikoimasta, vaan siitä, miten niitä käytetään. Sillä Bulletstormissa headshoteja ampuva on säälittävä luuseri. Todellinen mies ampuu palavaa vihollista munille, heittää kaulan ympäri miinan ja potkaisee poloisen kaveriensa keskelle, räjäyttäen koko köörin ulos lähimmästä ikkunasta. En keksinyt tätä esimerkkiä. Näin oikeasti tapahtuu ja usein.

Jos joku ei sitä vielä tajunnut, Bulletstorm ei ole peli lapsille. 18+ on kannessa ihan syystä, sillä verta lentää enemmän kuin Iwo Jimalla konsanaan. Peli tekee myös kiinnostavia asioita kirosanoilla, mutta homma menee välillä vähän turhankin överiksi.

”Dicktits” on hauskaa sen kerran kun sen kuulee, mutta kun joka välissä huudetaan ”I’m gonna murder your dick” –tason settiä, huumorin käyrä ei ole ihan niin lennokas kuin kehitystiimi olisi ehkä toivonut. Huumori onkin parempaa silloin kun tiimin verbaaliakrobaatti on lähetetty kahville ja muut ovat kirjoittaneet hauskaa fyysistä komediaa.

Lue koko arvostelu: Bulletstorm (PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös

Cities in Motion (PC)

Cities in Motion -päiväkirjat kertovat suomipelin synnystä

Deus Ex: Human Revolution – salat avautuvat haastattelussa (osat 1-3)

Killzone 3 (PS3)

King’s Quest III Redux: To Heir is Human (Mac, PC)

Muropaketin uusimmat