Valve julkaisi yllättäen uuden pelin, jota voi testata vaikka heti

14.06.2019 10:56 | Muropaketin toimitus

Valve on julkaissut Dota Auto Chess -modiin perustuvan Dota Underlordsin virallisesti. Pelin ei odotettu saapuvan pelattavaksi näin nopeasti, vaikka Valve olikin vahvistanut sen olevan kehityksen alla.

Suosittuun Dota Auto Chess -modiin perustuvassa Dota Underlordissa pelataan hieman shakkilautaa muistuttavalla pelilaudalla, jossa pelaajat valitsevat vuoroillaan eri Dota 2 -sankareita itselleen hieman korttipeliä muistuttavalla tavalla. Tavoitteena on luoda valituista sankareista tehokkaita kombinaatioita, joilla vihollisen voi päihittää. Valve on tehnyt aiempaan modiversioon muutamia muutoksia, mutta pohjiltaan pelimekaniikka on pysynyt melko lailla entisellään.

Dota Underlords on pelattavissa heti, mikäli omistaa Dota 2:n Battle Passin. Dota 2:n blogin mukaan kaikille avoimeen betatestaukseen peli siirtyy noin viikon päästä. Avoin beta tulee tukemaan PC:n, Macin ja Linuxin lisäksi myös Androidia ja iOSia.

Valve on kehittänyt Dota Underlordsin itsenäisesti, sillä aiempien neuvotteluiden jälkeen Valve ja modista vastannut Drodo tulivat siihen tulokseen, ettei suora yhteistyö ole mahdollista. Drodo kehittää Dota Auto Chessin pohjalta puolestaan omaa mobiilipeliänsä, josta kerroimme aiemmin täällä.