UUSIMMAT

Valve tuomitsee Dota 2 -pelaajien rasistiset puheet, mutta jättää rangaistukset joukkueille

13.11.2018 10:00 | Muropaketin toimitus

Dota 2:n kilpapelaajien kohua herättäneet rasistiset kommentit tuomitaan pelistudiolla, mutta kehittäjien mukaan vastuu kuuluu esports-joukkueille.

Äskettäin kaksi esports-joukkuetta, Complexity Gaming ja TNC Predator, ovat joutuneet rankaisemaan kumpikin yhtä pelaajaansa rasististen kommenttien vuoksi. Molemmat pelaajat käyttivät pelatessaan kiinalaisia halventavaa ilmausta, toinen liigaottelussa ja toinen julkisessa pelissä.

Asiasta uutisoivan Kotakun mukaan monet fanit kokivat, että pelin kehittäneen Valven tulisi ottaa suoraan kantaa asiaan, sillä yhtiö valvoo pelin kilpapelaamista ja sponsoroi sen suurinta kansainvälistä turnausta. Painostuksen jälkeen Valve onkin nyt julkaissut lausunnon, jossa he tuomitsevat pelaajien käytöksen.

”Haluamme tehdä selväksi, että Valve ei suvaitse rasistista kielenkäyttöä ammattipelaajien välillä missään muodossa”, yhtiöltä todetaan. ”Kun yksikin ammattilaispelaaja käyttää halventavaa kieltä, se on todella vahingollista koko Dotan yhteisölle.”

Valven lausunnossa kerrotaan, että he ovat ”viime päivinä” keskustelleet useiden pelaajien ja yhteisöjen johtajien kanssa asiasta. Yhtiö myös toteaa, että se edellyttää kaikkia turnauksiin osallistuvia joukkueita pitämään pelaajat vastuussa teoistaan ja rankaisemaan heitä tarvittaessa.

Valve ei kuitenkaan lausunnossaan anna mitään viitteitä sopivista rangaistuksista pelaajille, eikä kerro mitä tapahtuu, jos joukkueet eivät kanna vastuutaan asiassa. Yhtiö ei myöskään ole vastannut Kotakun kommenttipyyntöön asiasta.

Muropaketin uusimmat