UUSIMMAT

Video: Tältä kilpailulliset verkkopelit tuntuvat uudelle pelaajalle

20.03.2020 11:36 | Muropaketin toimitus

Razbutenin tuoreella YouTube-videolla tutustutaan siihen, miltä kilpailulliset moninpelit tuntuvat kokemattomasta pelaajasta.

Videolla Razbutenin testihenkilönä toimii hänen vaimonsa, joka ei ole juurikaan pelannut minkäänlaisia pelejä aiemmin. Razbutenin vaimo kokeilee videolla muun muassa Counter-Strike: Global Offensivea, Overwatchia, League of Legendsia ja Rocket Leagueta.

Suurin osa peleistä kärsii samasta ongelmasta, sillä niissä ole kovinkaan monipuolista tutorial-osuutta. Lisäksi uuden pelaajan näkökulmasta haasteena on, että aivan uusi pelaaja ei kovinkaan helposti löydä oman tasoistaan peliseuraa, vaan jää helposti kokeneempien pelaajien jalkoihin. Tästä seuraava jatkuva kuoleminen ja häviäminen on monien mielestä turhauttavaa.

Lopulta Razbutenin vaimon suosikkipeli oli vaihtoehdoista Fortnite. Tähän syynä voi olla se, että Epic Games on lisännyt aloittelevien pelaajien otteluihin bottivastustajia, joita ei oikeastaan erota oikeista ihmispelaajista. Näin uudetkin pelaajat pääsevät kokemaan onnistumisia, vaikka pelitaidot eivät olisikaan vielä järin kehittyneet.

Muropaketin uusimmat