World of Warcraft -pomo irtisanottiin – Ihannoi sarjaraiskaajaa, seksuaalista häirintää katsottiin pitkään sormien läpi

29.07.2021 21:11 | Muropaketin toimitus

Activision Blizzard on vahvistanut, että se on irtisanonut vakavien syytösten kohteena olevan World of Warcraft -johtajan.

World of Warcraftin luova ohjaaja Alex Afrasiabi on irtisanottu Activision Blizzardilta, kertoo Eurogamer-sivusto. Afrasiabi on ollut eräs Activision Blizzardin näkyvimmistä henkilöistä, jotka ovat olleet seksuaalisen häirinnän syytösten kohteena. Activision Blizzard käynnisti vuosi sitten sisäisen tutkinnan, jossa selvitettiin moninaisia väitöksiä.

Tutkinnassa selvitettiin esimerkiksi sitä, kuinka Afrasiabi ja hänen kollegat toimivat vuoden 2012 BlizzCon-tapahtumassa. Afrasiabi nimesi tuolloin hotellihuoneensa Cosby-sviitiksi sarjaraiskauksista tuomitun Bill Cosbyn mukaan. Julkisuuteen on tullut valokuvia, joissa Afrasiabi makaa kollegoidensa kanssa hotellin vuoteessa Bill Cosbyn kuvan kanssa.

LUE MYÖS: Jatkuvaa kourimista ja raiskausvitsejä: Blizzardin sairas työpaikkakulttuuri ajoi työntekijän tappamaan itsensä

Afrasiabin ja muiden työntekijöiden sisäisessä viestinnässä on käynyt ilmi, millaista heidän käytös oli vuoden 2013 BlizzConissa. Eräs heistä sanoi keräävänsä naisia Cosby-sviittiin.

“Tarkoittanet, että keräät naisia, jotta pääset panemaan”, Afrasiabi vastasi viestiin.

Afrasiabin väitetään osallistuneen laajamittaiseen seksuaaliseen häirintään kyseisessä BlizzConissa, ilman minkäänlaisia seurauksia.

Activision Blizzardin ensimmäiset häirintää koskevat lausunnot olivat työntekijöiden mielestä vastenmielisiä ja loukkaavia. Työntekijät järjestivät sittemmin työpaikalta ulosmarssin vastauksena Activision Blizzardin vähättelevään reagointiin.

Activision Blizzardin johtaja Bobby Kotick pyysi myöhemmin yhtiön lausuntoja anteeksi, kun sen osakekurssi alkoi laskea. Työntekijät vastasivat Kotickin puheisiin sanomalla, ettei hän vastannut millään tapaa kaikkein olennaisimpiin syytöksiin.