UUSIMMAT

Xbox-pomo paljasti yhtiön laajentumissuunnitelmat studiohankintojen osalta – eikä vastaus miellytä varmasti kaikkia

27.10.2020 08:31 | Muropaketin toimitus

Microsoftin Xbox-pomo Phil Spencer on paljastanut yhtiönsä jatkavan uusien studioiden ostamista, jotta he pystyvät vastaamaan kasvavaan Xbox Game Pass -kysyntään.

GameReactorille antamassaan haastattelussa Spencer toteaa pitkälti saman kuin yhtiön toimitusjohtaja Satya Nadella taannoisessa haastattelussa, ettei yhtiö aio lopettaa muiden studioiden ostoa. Itse asiassa hän näkee kaupat jopa pakollisena.

”Joten näkemämme [Xbox Game Passin] kasvun vuoksi, odotan meidän olevan kestotilassa etsimään uusia luojia siipiemme alle”, Spencer toteaa.

Hän kuitenkin jatkaa aihetta vielä vähän pidemmälle ja vihjailee, minkälaisia studioita Microsoftin leipiin saatettaisiin jatkossa tuoda. Valitettavasti Spencerin vastaus ei välttämättä miellytä kaikkia pelaajia:

”Jos tarkastelemme, mitä ihmiset pelaavat Xboxilla ja mitä Xbox Passin tilaajat pelaavat, uskon meidän portfoliosta uupuvan kasuaalipelit, jotka vetoavat laajempaan yleisöön. Kaikille sopiva sisältö ei ole tällä hetkellä meidän vahvuus. Meillä on tietenkin Minecraft ja muutama muu sarja. Mutta kun ajattelen meidän tiimien luovuuden paletin laajentamista uusilla tulokkailla, tuo kohderyhmä on kriittisen tärkeä”, Spencer sanoo.

Samaisessa haastattelussa Spencer myös tarkensi hieman taannoisen ZeniMaxin tilannetta ja paljasti, ettei Microsoft ole itse asiassa vielä hankkinut itselleen ZeniMaxia, vaan on tarkalleen ottaen vasta aikeissa tehdä sen. Siksi Spencer ei laillisesti saa vielä edes keskustella Bethesdan johdon kanssa yhtiöiden tulevaisuudensuunnitelmista. Kaupan odotetaan solmittavan myöhemmin vuonna 2021.

Muropaketin uusimmat