UUSIMMAT

Ostatko digitaalisia PS4-pelejä jälleenmyyjiltä? Jatkossa se onnistuu vain PlayStation Storesta

26.03.2019 11:49 | Muropaketin toimitus | 1

Pelimediassa on vuotanut GameStopille lähetetty tiedote PlayStation 4:n digitaalisen pelimyynnin muutoksesta. Sony on myös ehtinyt jo vahvistamaan tiedon.

Sonyn digitaalisia pelejä tullaan jatkossa myymään ainoastaan PlayStation Storessa. The Verge raportoi, että Sony on vahvistanut jo aiemmin pelimediassa vuotaneen tiedon, että digitaalisia PS4-pelejä ei tulla enää myymään GameStopilla ja muilla jälleenmyyjillä.

Uusi käytäntö astuu voimaan 1. huhtikuuta, ja se koskee ilmeisesti vain täysiä pelijulkaisuja. Jälleenmyyjät voivat edelleen myydä latauskoodeja laajennuksiin, sekä eri suuruisia lahjakortteja PlayStation Storeen.

Käytäntö astuu todennäköisesti voimaan kaikkialla maailmassa, sillä Sonyn mukaan päätöksen taustalla on pyrkimys ”asettaa yhtiön keskeiset liiketoimet samaan linjaan globaalisti”. Vielä ei ole tiedossa, kuinka käy niille asiakkaille, jotka ovat varanneet tai osaneet digitaalisen pelin ennakkoon jonkin jälleenmyyjän kautta. Sony suosittelee heitä vaihtamaan tilauksensa fyysiseen versioon tai ostamaan pelin PS Storesta.

The Verge kertoo Sonyn päätöksen olevan erityisen huono uutinen juuri GameStopille. Maailmanlaajuisen kauppaketjun kerrotaan tehneen erittäin huonon myyntituloksen alkuvuodesta ja yrittäneen tuloksetta löytää uutta ostajaa koko yritykselle.

Digitaalisen pelimyynnin vetäminen pois jälleenmyyjiltä tietääkin yhä hankalampia aikoja perinteisille pelikaupoille.

Keskustelu

Gamestop,Amazon,jne netti- ja kivijalkakaupoista voi edelleen ostaa PSNCard maksukortteja. Muutoksen jälkeen ei saa Gamestopista yksittäistä pelikohtaista latauskoodia PSN nettikauppaan rekisteröitäväksi. Pitää ostaa maksukorttikoodi, syötetään kortti omaan tiliin, tulee saldoa X dollaria, ostetaan peli PSN kaupasta.

Kauppapaikka ei pysty pelikohtaista alennusmyyntiä enää tekemään.

Muropaketin uusimmat