UUSIMMAT

Tuhannet päivittäiset pelaajat eivät auttaneet: jälleen yksi battle royale -peli on kuollut ja kuopattu

20.03.2019 13:13 | Muropaketin toimitus

The Cullingia ei pelastantu edes muuttuminen ilmaispeliksi. Pelistudio Xaviant on ilmottanut lakkauttavansa pelin.

Fortniten ja PlayerUnknown’s Battlegroundsin suosio on jo parin vuoden ajan houkutellut markkinoille useita pienempiä battle royale -pelejä. Apex Legends on kuitenkin niistä ainoa, joka on suurempaan menestykseen, ja nyt jälleen yksi battle royale -peli kuopataan lopullisesti.

Kyseessä on pelistudio Xaviantin kehittämä The Culling, joka ilmestyi alun perin jo vuonna 2016. Peli sai aluksi jonkin verran huomiota, mutta pelaajamäärät eivät kuitenkaan riittäneet. Studio julkaisi viime vuonna myös jatko-osan The Culling 2, joka oli kuitenkin niin hirveä katastrofi, että peli vietiin nopeasti markkinoilta anteeksipyyntöjen saattelemana.

Syksyllä alkuperäinen The Culling uudelleenbrändättiin ilmaispeliksi nimellä The Culling: Origins, mutta sekään ei auttanut. Eurogamerin mukaan Xaviant on ilmoittanut sulkevansa The Cullingin serverit lopullisesti 15. toukokuuta.

Studiojohtaja Josh Van Veld kertoi päivityksessä pelin virallisilla sivuilla, ettei The Cullingista yksinkertaisesti saatu kannattavaa peliä.

”Tuhansista päivittäisistä käyttäjistä huolimatta tulomme olivat vain murto-osa siitä, mitä kehitystiimimme tarvitsi jatkaakseen pelin ylläpitoa”, Van Veld kerto. ”Siksi olemme joutuneet supistamaan tiimin kokoa, minkä vuoksi emme voi tukea ja päivittää peliä jatkossa.”

Viime elokuussa teimme pistokokeen, jossa katsoimme paljonko Fortniten kilpailijoilla oli pelaajia Steamissa. Jo tuolloin The Cullingilla oli Steam Chartsin mukaan vain viisi aktiivista pelaajaa.

Muropaketin uusimmat