Uusimmat

Mieti tätä: Nokian matkapuhelimet: 7 miljardia. Minecraft: 2,5 miljardia.

15.09.2014 17:06 Jukka O. Kauppinen

Juuri uutisoitu Microsoftin ja ruotsalaisen Mojang-pelitalon välinen yrityskauppa herättää mielenkiintoisia ajatuksia. Siitä ei näet ole edes kauaa, kun Microsoft teki kauppaa erään suomalaisen teknologiayhtiön kanssa.

Suomalaisen Nokian matkapuhelimet vaihtoivat omistajaa kaikkine fyysisine tuotteineen, teknologioineen, työntekijöineen ja tehtaineen 7 miljardilla dollarilla (5,44 miljardia euroa).

Ruotsalainen Mojang-pelitalo, jolla on yksi hittipeli, puolestaan siirtyi 2,5 miljardilla, eivätkä yhtiön perustajat jää töihin Microsoftille.

Siinä missä Nokialla oli/on fyysistä tuotantoa ja käsinkosketeltavia tuotteita, Mojangin peliä myydään sekä pelikauppojen hyllyillä että digitaalisina latauksina. Mutta siinä missä Nokia oli jyrkässä laskussa ja sammahtava tähti, Mojangin Minecraft-peli on edelleen nousussa ja todellinen hitti. Ja siinä missä Nokia poltti rekkakuormittain rahaa joka tilikaudellaan, Mojang takoo tuohta.

Nokian puhelimet olivat aikoinaan eräällä tapaa määrittelevä, jopa yhteinen tekijä ensimmäiselle kännyköihin totuttelevalle sukupolvelle. Sitten yhtiö putosi kehityksen kelkasta ja muuttui perässähiihtäjäksi. Minecraft-peli on sen sijaan tänään jo parin nuorimman pelaajasukupolven ensimmäinen peli, ja peli, jota pelataan sukupolvi- ja sukupuolirajoista piittaamatta. Se on tämän päivän yhteinen nimittäjä, jonka parissa viihdytään.

Juuri se perustelee Minecraftin/Mojangin hintalappua. Minecraftin kautta Microsoft voi tavoittaa uusilla, positiivisilla tavoilla valtavia ihmisjoukkoja, joista vain pieni osa on perinteisiä pelaajia. Mitä kaikkea Minecraftista voidaankaan seuraavaksi tehdä? Minne se voidaan viedä? Käyttääkö Windows 9 Minecraftin käyttöliittymää?

Lue myös: Microsoft osti Mojangin – hinta 2,5 miljardia

Lue myös: Notch: ”kiitos kun teitte Minecraftistä menestyksen – mutta teitä on liikaa”

Lisää aiheesta

Microsoft osti Mojangin – hinta 2,5 miljardia

Mojangin myyntihuhut kiihtyvät – kauppa julki jo maanantaina?

Huhupartio: Microsoft ostamassa Minecraft-tekijän 2 miljardilla? 

 

Matkalla Minecraftin maailmassa 

Tervetuloa paratiisisaarelle! Minecraftin yksinkertaisista palikoista piirtyy välillä hämmästyttävän hurmaavia ja elävän tuntuisia pelialueita, ainakin jos osaa käyttää mielikuvitustaan. Tunnustan heti aluksi, että tämä ei ole ihan ensimmäinen vierailuni pelin maailmaan: yritin jo kerran aiemmin, mutta se peli päättyi täyteen katastrofiin kun huomasin tappiokseni, että hiekka valuu alaspäin. Lepää rauhassa, rohkea kaivosmies.

Onko Minecraft/Mojangin hinta...

Katso tilanne vastaamatta