UUSIMMAT

Tänään tv:ssä: Liian harvan tuntema toimintaleffa, joka todellakin kannattaa katsoa – Ohjaaja sai vaikutteita GTA-peleistä

19.01.2021 17:49 | Muropaketin toimitus

Edgar Wrightin ohjaama Baby Driver on jäänyt monelle vieraaksi elokuvaksi, ja se on harmi. Toiminnallinen rikoselokuva viihdyttää katsojaa erinomaisesti.

Vuonna 2017 valmistunut Baby Driver on ”täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita oleva toimintaelokuva Baby-nimisestä nuorukaisesta, joka maksaa vanhaa velkaansa toimimalla velkojansa ryöstökeikoilla pakoauton kuskina. Baby sulkeutuu maailmalta kuunnellen musiikkiaan kuulokkeilla. Hän on juuri pääsemässä vapaaksi veloistaan, kun elämää tulee sotkemaan kuvankaunis tarjoilija Debora.”

Baby Driverin pääosissa nähdään mm. Ansel Elgort, Kevin Spacey, Lily James ja Jon Hamm.

Muropaketin arviossa elokuva sai neljä tähteä viidestä.

Mielenkiintoisena nippelitietona kerrottakoon, että Baby Driver on ammentanut vaikutteita Grand Theft Auto -peleistä. Erojakin löytyy: Wrightin mukaan Babyn erottaa GTA-pelien hahmoista hänen moraalinen kompassinsa.

”Kun Baby sitten ajaa pois, hän huomaa naisen käsilaukun pelkääjän paikalla ja heittää sen takaisin hänelle ennen kuin kaahaa pois paikalta. Kukaan GTA:ssa ei tekisi sitä. Joten Grand Theft Auto -sukupolvelle on varmaan kiinnostavaa nähdä sellaista”, Wright selitti ensi-illan alla.

Muropaketin uusimmat