UUSIMMAT

Alien-leffojen avaruusolio ja kuusi muuta asiaa, joita pelit ovat törkeästi kopioineet elokuvista

15.09.2018 20:00 | Muropaketin toimitus

Outside Xboxin tuoreella videolla listataan asioita, jotka pelit ovat kopioineet elokuvista ilman minkäänlaista lisenssisopimusta.

Elokuviin perustuvat viralliset lisenssipelit ovat olleet arkipäivää jo 1980-luvulta lähtien, mutta usein pelit ovat myös tyynesti varastaneet ideoita ja hahmoja elokuvista. Osa menee ”vaikutteiden ottamisen” piikkiin ja osa taas on ihan suoraa kopiointia, joka on johtanut myös oikeustoimiin.

Outside Xbox -kanavan alla olevalla videolla luetellaan seitsemän asiaa, jotka pelit ovat kopioineet elokuvista. Yksi selkeimmistä on H.R. Gigerin suunnittelema avaruusolio Alien-elokuvista, sillä kammottavaa avaruusmörkkiä on kopioitu lukuisissa peleissä, esimerkiksi Resident Evil 4:ssä (2005).

Toinen hyvä esimerkki on koko Dead Rising -pelisarja, jonka keskeinen idea selviytymisestä elävien kuolleiden valtaamassa ostoskeskuksessa on tietysti peräisin vuoden 1978 klassikosta Dawn of the Dead. Tämä tapaus johti myös oikeustoimiin, mutta kuten videolla selviää, pääsi peliyhtiö Capcom pälkähästä yllättävästä syystä.