Uusimmat

Atari-johtaja vahvistaa: Yhtiö julkaisee uuden konsolin 24 vuoden tauon jälkeen

19.06.2017 09:45 Muropaketin toimitus

Atarin toimitusjohtaja Fred Chesnais on vahvistanut, että yhtiö palaa konsolimarkkinoille.

Perjantaina kerroimme, että videopelaamisen klassikkoyhtiö Atari on julkaissut teaser-trailerin tuotteelle nimeltä Ataribox. Asiasta ei vieläkään tiedetä juuri mitään, mutta Atarin toimitusjohtaja Fred Chesnais on nyt kommentoinut asiaa.

”Atari on palannut hardware-markkinoille”, vahvistaa Chesnais VentureBeatille.

Chesnais ei paljasta yksityiskohtia tulevasta konsolista, mutta hän kertoo sen perustuvan PC-teknologiaan. Chesnaisin mukaan Atari työskentelee vielä laitteen designin kanssa, ja tulee julkistamaan sen tulevaisuudessa. Tarkemmasta ajankohdasta ei ole tietoa, mutta kun Atariboxin viralliselta sivulta tilaa uutiskirjeen, luvataan vahvistusviestissä, että päivityksiä on luvassa ”tulevina viikkoina”.

Vuonna 1972 perustettu Atari johti aikanaan kotivideopelien markkinoita, ja sen nimissä julkaistiin kaikkiaan kuusi konsolia. Niistä edellisin, Atari Jaguar, julkaistiin vuonna 1993, ja sen valmistus lakkautettiin vuonna 1996. Yhtiön omistajuuskin on ehtinyt sittemmin vaihtua, mutta nykyisin Atarin omistaa erillinen holding-yhtiö Atari, SA.

Jäämme odottamaan lisätietoja Atariboxista. Suurin kysymys on varmasti se, onko luvassa Nintendon Mini NES:n kaltainen retrokonsoli vai kokonaan uusille peleille tarkoitettu alusta.