Battlefield 2042 ei ota kantaa yhteiskunnallisiin tai poliittisiin asioihin – ”Ilmastokriisi on pelissä puhtaasti pelattavuuden vuoksi”

12.06.2021 22:04 | Muropaketin toimitus

DICE:n odotettu Battlefield 2042 käyttää ilmastokriisiä ja sen vaikutuksia monipuolisemman pelattavuuden tarjoamiseksi.

Studio esitteli uutukaisensa aiemmin tällä viikolla ja paljasti pelin sijoittuvan lähitulevaisuuden maailmaan, jossa ilmastokriisi on kaatanut kokonaisia valtioita sekä pakottanut sadat tuhannet ihmiset pakenemaan kotoaan ja taistelemaan eloonjäämisestä. Samalla sotatantereet valloittavat valtavat tornadot ja hiekkamyrskyt.

Silti peli ei ota millään tavalla kantaa nykyiseen poliittiseen tai yhteiskunnalliseen tilanteeseen, vaan kaikki on tehty puhtaasti pelattavuuden vuoksi.

IGN:n toimittaja kysyikin pelin kehittäneeltä Daniel Berliniltä, ovatko kehittäjät lähestyneet aihetta hienovaraisesti ja haluavatko he kenties sanoa sillä jotain, vai onko kyseessä puhtaasti ”vain moninpeli”?

”Se on ehdottomasti meille vain puhtaasti moninpeli. Lähdimme tälle polulle sen takia, että voisimme luoda tähän maailmaan narratiivin, jota tarkasteltaisiin No-Patsien kautta [No-Patsit ovat pelin nimitys pakolaissotilaille]. Halusimme luoda entistä suuremman spektaakkelin ja alati massiivisempia tapahtumia. Maailma sopii tähän tarkoitukseen täydellisesti. Se vastaa kokoluokkaa ja antaa meille mahdollisuuden matkata ympäri maailmaa. Kaikki on tehty puhtaasti pelattavuuden vuoksi”, Berlin kertoo.

Toisin sanoen DICE:n kommentti aiheesta noudattaa useiden muiden isojen studioiden kantaa, jossa selkeästi poliittiset pelit pyritään maalaamaan siten, etteivät ne olisi lainkaan poliittisia. Varsinkin Ubisoft on joutunut jo useasti maalilinjalle väittäessään, etteivät The Divisionin, Far Cryn ja Ghost Reconin kaltaiset pelit ole poliittisia.

Lue myös: Tekijät pyörsivät puheensa: ”Far Cry 6 on sittenkin poliittinen”