Tekijät pyörsivät puheensa: ”Far Cry 6 on sittenkin poliittinen”

02.06.2021 10:40 | Muropaketin toimitus

Ubisoft on pyörtänyt puheensa Far Cry 6:n epäpoliittisuudesta tunnustamalla, että tuleva tuotos on pakostakin poliittinen.

Kommentin takana on pelin narratiivinen ohjaaja Navid Khavari, jonka irtonainen kommentti pelin poliittomuudesta levisi alkuviikosta pitkin verkkoja. Tuoreessa tiedotteessaan Khavari on tarkentanut väitettään ja pyörtänyt aiemmat puheensa.

”Tarinamme on poliittinen. Tarina modernista vallankumouksesta täytyy olla [poliittinen]. Far Cry 6:ssa on rankkoja ja ajankohtaisia keskusteluja muun muassa siitä, miten olosuhteet johtavat fasismin nousuun, imperialismin ja pakkotyövoiman vaikutuksista, vapaan äänestyksen tarpeesta sekä LGBTQ+-oikeuksista, joita käsitellään fiktiivisen Yaran saarivaltion kautta”, Khavari paljastaa.

Hän myöntää, että läheisenä inspiraationa on toiminut Kuuba ja monet muut poliittisen vallankumouksen kokeneet valtiot, mutta ettei Far Cry 6 ole kuitenkaan kannanotto Kuuban nykyisestä tai menneestä tilanteesta. Khavari myös toteaa omakohtaisella kokemuksella, ettei vallankumous ole yksinkertainen aihepiiri, jota voisi käsitellä suoraviivaisesti saati tiivistää yhteen lauseeseen.

Far Cry 6 pyrkiikin olemaan useista eri näkökulmista kerrottu tarina nykyaikaisen vallankumouksen poliittisesta monitahoisuudesta fiktiivisen tapahtuman sisällä. Tekijät eivät ole kuitenkaan unohtanut huumoria, jonka ympärille asteen raskaampi kerronta on kiedottu.

Far Cry 6 julkaistaan 7. lokakuuta.

Lue myös: Far Cry on epäpoliittinen poliittinen peli – Ubisoft haluaa pysyä politiikan ulkopuolella

Muropaketin uusimmat