UUSIMMAT

Dying Light -kehittäjät sulkevat osan yhtiön toiminnasta – ”Ei vaikuta Dying Light 2:een”

06.03.2019 17:03 | Muropaketin toimitus

Dying Light -peleistä tunnettu Techland haluaa keskittyä pelikehitykseen. Studion perustaja rauhoittelee faneja viestissään.

Techland-pelistudio on kertonut lopettavansa osan toiminnastaan, mutta tämä ei vaikuta studion pelikehitykseen. Pikemminkin päinvastoin, sillä Dying Light 2 -peliä parhaillaan työstävä studio haluaa keskittää resurssinsa juuri kehitystoimintaan.

Eurogamerin mukaan Techland on päättänyt lopettaa kolmannen osapuolen pelien levittämisen kotimaassaan Puolassa, minkä toiminnan varaan studio aikanaan perustettiin 1990-luvun alussa.

”Fyysinen levitys ei ole enää vuosiin ollut strategiamme ytimessä, joka on kehittää parhaita open world -toimintapelejä”, kuvailee Techlandin perustaja Pawel Marchewka. ”Muutokset eivät vaikuta maailmanlaajuisiin julkaisusuunnitelmiimme, eivätkä niihin kahteen AAA-peliin, joita parhaillaan kehitämme.”

Techlandilla on Dying Light 2:n ohella tekeillä fantasiamaailmaan sijoittuva toimintaroolipeli. Tätä projektia ei kuitenkaan ole virallisesti julkistettu.

Alkuperäinen Dying Light täytti äskettäin neljä vuotta, ja pelin battle royale -tyyliseen Bad Blood -pelimuotoon lisättiin pari viikkoa sitten uusi pelitapa. Duo Moden trailerin näet alta.

Dying Light 2 esiteltiin viime vuoden E3-messuilla, ja sitä kehitetään parhaillaan PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Pelin julkaisupäivästä ei ole tarkempaa tietoa.