Uusimmat

Fallout, Prey ja Star Wars -pelien käsikirjoittajaa syytetään useiden naisten seksuaalisesta ahdistelusta – pelistudiot purkivat sopimuksensa

Kuva: Techland

23.06.2020 14:42 Muropaketin toimitus

Pelikirjoittaja Chris Avellonen työ muun muassa Dying Light 2:n parissa on päättynyt tuoreiden syytösten valossa.

PC Gamer kertoo, että viikonloppuna sosiaalisessa mediassa nousi esiin runsaasti syytöksiä käsikirjoittaja Chris Avellonea kohtaan. Useat naiset syyttävät Avellonea seksuaalisesta ahdistelusta esimerkiksi pelitapahtumissa vuosien varrella.

Riot Gamesin PR-johtaja jakoi jopa kuvan Avellonen aikanaan lähettämistä viesteistä, jotka sisälsivät erittäin suoria seksuaalisia ehdotuksia.

Avellone tunnetaan pitkän linjan pelikäsikirjoittajana, jonka jälkeä nähdään muun muassa vuoden 2017 Preyssä, Fallout: New Vegasissa sekä tuoreimpana esimerkkinä Star Wars Jedi: Fallen Orderissa. Avellone ei ole osa yhdenkään studion vakituista tiimiä, vaan hän on toiminut ulkoisena konsulttina useissa projekteissa.

Vakavien syytösten vanavedessä useat studiot ovat ottaneet etäisyyttä Avelloneen. Dying Light 2:ta kehittävä Techland kertoi purkaneensa sopimuksensa Avellonen kanssa. Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2:n kehittäjä taas vahvisti, että Avellonen kirjoittamaa sisältöä ei itseasiassa koskaan päätynyt lopulliseen peliin.

Käsikirjoittaja oli mukana kirjoittamassa myös tulevaa The Waylanders -roolipeliä, mutta hänen sopimuksensa päättyi viime viikolla. Kehittäjät kertovat nyt arvioivansa uudelleen Avellonen tuottaman materiaalin pelissään.

Avellone on vastannut syytöksiin somessa, eikä hän ole suoraan kiistänyt tapahtumia. Ensimmäisten syytösten esittäjälle hän tosin kertoi kuvitelleensa, että he erosivat hyvissä väleissä.

Alta näet Techlandin julkaiseman lausunnon tapauksesta.